Ante Cizmic / CROPIX
MA, GDJE SU PIVOVARE?!

POPULARNI ŽORŽ JE U NALETU Ljubav je u cvatu, a travnjak ga čeka. Šošo, je li sada spreman?

Nakon svih urbanih legendi o Romanu Obilinoviću po kojima je postao slavan i omiljen lik u nogometnim krugovima i svom Splitu, šarmu 36-godišnjeg Splićanina u Big Brother kući najprije je popustila Marina, a na kraju mu se naklonila i hrvatska javnost izabirući ga za pobjednika ovogodišnjeg izdanja showa.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. lipanj 2016. 14:38

U ponedjeljak navečer je došao u Split gdje su mu pripremili spektakularan doček. Mislio je da će i ranije, ali...

- Vratio bih se ja ranije, ali morao sam čekati Marinu da ona završi sa svojim obavezama.

Eto još jednog dokaza da njihova ljubav nije bila namještena i da nije bila “osuđena” na vremenski rok trajanja Big Brothera. Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto je baš Romano dobio najviše glasova gledatelja.

- Meni je drago što je pobijedio. Stvarno je bio najbolji. Romano je iskren, malo mu je pomogla i ta rasplamsala ljubav - komentirao je predsjednik RNK Splita Slaven Žužul koji nikada nije krio da mu je Obilinović bio igrački ljubimac.

- Čuo sam se s Romanom, vidite svi da je ljubav u cvatu. Njega travnjak čeka.

Travnjak je igralište u Parku mladeži koje Obilinović održava već godinu dana. Nakon završetka igračke karijere, koja je mogla i trebala biti puno bogatija (bio je prvi strijelac Slovenske lige igrajući za Primorje, bio je prvi strijelac hrvatske Druge lige u dresu Imotskog, sa Splitom je igrao Europu…), Romano je ostao uz nogomet. Nije baš idealan posao, ali dobar je svaki kad ne možeš birati. Rekao je nedavno da bi volio trenirati djecu i učiti ih nogometnim vještinama, možda ga ovaj trijumf u BB kući kao i činjenica da je Marina uz njega, potakne da se školuje za trenera. Nema sumnje da bi djeca uz njega imala što naučiti.

‘Opet se nisi spremio’

Teško se sjetiti svih anegdota u kojima je Romano bio glavni lik, prve dvije do tri prvoligaške sezone Crvenih bile su obilježene mnogim dogodovštinama. Obilinović je bio spreman na svakakve ludosti na koje su ga uglavnom poticali Ivica Križanac i Mirko Hrgović. Puno je toga ostalo i u okviru svlačionice, neke nije upitno ni prepričavati. Virtualnu slavu stekao je još prije četiri godine kad je na YouTubeu lansirao telefonske razgovore s menadžerom Sinišom Šošom, najpoznatiji od tih uradaka “Opet se nisi spremio” pregledan je više od 250.000 puta.

Ljude, naravno, najviše zanima kako će Romano potrošiti zarađeni novac a on je i u tome iskren:

- Ne znam, Marina i ja ćemo sve potrošiti. Prvo bih želio počastiti prijatelje i drage ljude, imam i neke dugove koje moram podmiriti. Sigurno će mi ostati nešto, moram misliti i na budućnost.

Nemojte misliti da će mu slava udariti u glavu, u Splitu ionako nema tko njega ne poznaje. Nama je nekako nejasno da to još nije prepoznala ni jedna naša pivovara. Tko bi ih bolje reklamirao?

- A, ne znam, nije mi se nitko javio - čudno je to i najpoznatijem hrvatskom pivopiji.

Linker
18. svibanj 2024 15:41