Robinho
 REUTERS/Alessandro Garofalo / REUTERS
INCIDENT U MILANU

PROCURILI UŽASNI DETALJI ZLOČINA KOJEG JE POČINIO LEGENDARNI BRAZILAC Čovjek se smijao dok je silovao i ponićavao mladu Albanku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2018. 18:15

Nekad velika nada brzilskog nogometa koja je u jednom treutku dobila i nadimak 'novi Pele', Robinho, nepravomoćno je osuđena na devet godina zatvora zbog sudjelovanja u masovnom silovanju iz 2013. godine, u vremenu kada je bio igrač Milana.

- Robinho je pokazao apsolutni prezir prema žrtvi dok ju je izlagao poniženjima u teškom seksualnom nasilju - navodi se u presudi.

Obrazloženje presude za zločin u kojem je osim Robinha sudjolovalo još pet silovatelja, objavila je italijanska novinska agencija ANASA. U njemu se otkriva niz odvratnih detalja iz incidenta koji se dogodio u Milanu 22. veljače 2013. godine.

Zločinu je prethodila rođendanska zabava u jednom milanskom klubu gdje se žrtva nalazila s još dvije prijateljice kada je vidjela Robinha sa suprugom. Njeno društvo je tada otišlo, a Robinho je ženu s kojom ima dvoje djece odveo kući, nakon čega se vratio u klub. Silovatelji su joj tada počeli nuditi alkohol sve dok nije postala nemoćna. Nakon toga su je odveli u stražnji dio noćnog kluba i tamo sa njom vršili uzastopne seksualne odnose.

U presudi stoji kako ju je Brailac ponižavao i počinio teško seksualno nasilje. Brazilac se tokom incidenta glasno smijao i tako dodatno pokazao potpunu bezosjećajonst za stanje u kojem se žrtva nalazila.

Sud je prihvatio nalaze ginekološkog i psihijatriskog vještačenja gdje su jasno bile vidljive posljedice silovanja.

- Tijekom njenog svjedočenja bilo je vidljivo kako je pod traumom, govorila je tiho i osjećala posramljeno zbog svega što je prošla.

Tijekom karijere protkane ozljedama Robinho je sakupio 100 nastipa za reprezentaciju Brazila, a igrao je za Santos (2002-2005 i 2010), Real Madrid (2005-2008), Manchester City (2008-2010), Milan (2010-2015) i Guangzhou Evergrande (2015-2016).

Linker
02. svibanj 2024 22:43