ZVIJEZDA AKCIJE ZA PALČIĆE

VIDEO: ANTE PRIJATELJU, SVAKA TI ČAST! LEGENDARNI RYAN GIGGS UPUTIO EMOTIVNU PORUKU MALOM ANTI I ZAGREBU 'Svi vi imate veliko srce!'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 01. svibanj 2020. 22:47

Prošlog tjedna na Facebooku je pokrenuta himanitarna akcija 'Vratimo Palčiće u Petrovu', čiji je cilj skupiti četiri milijuna kuna za inkubatore, respiratore i monitore kako bi bebe imale odgovarajuću skrb u Petrovoj bolnici. Na dugoj listi poznatih i slavnih koji su se uključili našla se i jedna svjetska zvijezda - nezaboravni as Manchester Uniteda i velškog nogometa Ryan Giggs.

Sve je zapravo počelo 2016. godine, kad je slavni Velšanin prilikom posjete Zagrebu navratio i do Udruge osoba s Downovim sindromom na Jarunu te tamo upoznao 14-godišnjeg Antu Perkovića, potpisao mu nogometnu loptu i stekao najvećeg prijatelja.

Četiri godine poslije Ante je vrijedan suvenir odlučio staviti na aukciju kako bi pomogao u akciji Dinamovih navijača 'Vratimo Palčiće u Petrovu'. Naime, u ovoj Facebook grupi korisnici na dražbu stavljaju svoje sportske suvenire, a sredstva se uplaćuju na račun Udruge Palčići.

Giggsova i Antina lopta skupila je čak 187.000 kuna, a uvjet svih koji su donirali novac bio je da Ante zadrži loptu.

Priča je na kraju stigla i do Walesa, do samog Giggsa, koji je čuvši kakav je rezultat postigla 'njegova lopta' sjeo pred računalo i javio se Anti u Hrvatsku posebnim videom.

"Pozdrav svima u Zagrebu i Hrvatskoj! A poseban pozdrav mome malom prijatelju Anti. Ante čestitam ti što si loptu koju sam ti potpisao u Zagrebu stavio na aukciju za humanitarnu akciju. A posebno hvala svima koji su uplatili sredstva kako bi Ante zadržao loptu. Svi vi imate veliko srce! Poseban pozdrav svima, hvala vam i čuvajte se", poručio je Giggs.

Linker
19. travanj 2024 00:21