Screenshot: YouTube Tom Richard / Screenshot: YouTube Tom Richard
NA RUBU PAMETI

VIDEO KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: BLIŽE SMRTI OD OVOGA NE IDE! Nekoliko centimetara djelilo je ovog pilota Formule 1 od sigurne smrti dekapitacijom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2016. 18:15

Jedan od sportova koji svakako ulazi u kategoriju vrlo opasnih je Formula 1 Air Racing u kojem se piloti malenih, ali brzih zrakoplova natječu jedan pokraj drugog u zračnim utrkama.

Najopasniji dio utrka su polijetanja, što je na svojoj koži za vikend otkrio pilot Thom Richard iz momčadi Hot Stuff. Naime, motor njegovog zrakoplova je zakazao usred polijetanja, a njegovi pokušaji da zaustavi utrku prije nego makne avion s piste nisu urodili plodom.

Ono što se dogodilo sljedeće je ludo izvan svih granica. Kao što možete vidjeti na snimci, iza njega je polijetao drugi zrakoplov čiji su kotač i lijevo krilo promašili Richardovu glavu doslovno za nekoliko centimetara, pri brzini iznad 100 km/h.

Evo kako je sam pilot opisao bliski susret s drugim zrakoplovom:

- Bili smo broj četiri na startu, što je pozicija u sredini u kojoj su tri zrakoplova u prvom redu, jedan nama s desna i tri iza nas. Nakon što sam uključio motor ubrzo sam shvatio da imam problema, nekih 20 sekundi prije zastave za polijetanje. Odlučio sam isključiti motor i dati signal ostalim pilotima da zaustave start.

No, na moje iznenađenje vidio sam osobu sa zastavom kako trči na pistu mašući rukama iznad glave. Nekoliko sekundi nakon toga pokraj mene, sa svake strane, su preletjeli avioni broj 6 i 8, a ja sam se molio da broj 7 prođe pokraj mene. Njegov lijevi kotač zrakoplova je pri 100 km/h doslovno skinuo nekoliko centimetara mog propelera bez da me dodirnuo. Malo sam ozlijedio ruku, ali sam dobro - rekao je Richard za Popular Science.

Linker
28. travanj 2024 17:45