Screenshot
KAO U SIMPSONIMA

VIDEO: NEVJEROJATNA PRIČA PODIJELILA AMERIKU Izbacili su je zajedno s klubom jer izgleda kao dječak, a pogledajte ju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2017. 16:04

SAD već dulje vrijeme nije potpuni stranac u nogometnom svijetu, no najnoviji incident pokazuje nam kako 'preko bare' nogometno još uvijek mogu biti pomalo zaostali, iako cijela priča poprima i puno šire konotacije.

Tako je osmogodišnja Mili Hernandez iz Nebraske dospjela na naslovnice iz potpuno krivog razloga. Djevojčici je, naime, zabranjeno igrati za svoj klub jer 'izgleda kao dečko', a cijela priča je izazvala veliku pozornost i podijelila SAD.

Njen klub Omaha’s Azzuri Cachorros plasirao se u finale turnira Springfield Soccer, a onda se netko četiri sata prije početka finala pobunio da ne može dečko igrati u ženskoj ekipi.


8-year-old Nebraska girl disqualified from...

"Volim kratku kosu i ne znači da sam dečko ako nekome i izgledam kao dečko", rekla je djevojčica za lokalnu TV postaju.

"Ne razumijem zašto mojoj djevojčici netko želi reći da izgleda kao dečko?! Bijesan sam! Već dugo igra svakakve turnire i nikada nije imala nikakvih problema", dodao je njen otac Gerardo.

U obranu djevojčice stale su zvijezde USWNT-a, Abby Wambach i Mia Hamm koje su ju pozvale da se pridruži njihovom kampu. Wambach, koja također ima kratku kosu, uvjerila je preko svog Instagrama malenu Mili da stvarno izgleda kao djevojčica.

Linker
04. svibanj 2024 13:32