worldboxingseries.com / www.worldboxingseries.com
BOKS

Hrgović izborio Olimpijske igre!

Hrvatski je superteškaš tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Talijana Alessija Spahiua i tako otklonio svaku dvojbu oko prvog mjesta u WSB-u
Piše: ArhivaObjavljeno: 26. travanj 2015. 12:29

Filip Hrgović izborio je nastup na Olimpijskim igrama 2016.! „Rio, here I come“, orilo se sportskom dvoranom u Bergamu nakon što je hrvatski superteškaš tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Talijana Alessija Spahiua i tako otklonio svaku dvojbu oko prvog mjesta u svojoj kategoriji u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB).

- Moji snovi se ostvaruju! Presretan sam, izborio sam olimpijsku vizu pred svojom obitelji, djevojkom Marinelom i mnogim dragim ljudima. Hvala svima, posebice mom treneru Leonardu Pijetraju! Idemo u Rio – prve su riječi 22-godišnjeg boksačkog olimpijca.

Njegov dvostruki klupski kolega Hrvoje Sep, poluteškaš BK Leonardo i Astana Arlansa, u posve izjednačenom meču nije uspio pobijediti talijanskog šampiona Valentina Manfredoniju i zasad je ostao bez plasmana na OI. Talijan je uz dosta sudačke naklonosti slavio sa 49:46, 48:47 i 48:47. Međutim, Sep će imati još barem četiri prilike osigurati nastup na olimpijskom turniru, a prva je listopadsko Svjetsko prvenstvo u Dohi.

- Očito nisam pružio sve što je trebalo za pobjedu. Nema ni vremena, ni razloga za tugovanje, treba se spremati za nova iskušenja. Jedno je sigurno, vratit ću se još bolji – izjavio je Sep, koji je u Bergamu pretrpio prvi poraz nakon šest pobjeda zaredom u WSB-u.

Treneru dvojice hrvatskih reprezentativaca Leonardu Pijetraju emocije su bile dvostrane. Zadovoljstvo i sreća zbog Hrgovićeva uspjeha pomutio je Sepov nezasluženi poraz.

- Čestitam Filipu! Ovom pobjedom napravio je ogroman iskorak u karijeri, ali naš je uspjeh zasad polovičan. Nikako ne mogu prihvatiti ovakvo bodovanje Sepova meča. Idemo dalje, neću biti potpuno sretan sve dok obojica ne izbore Rio de Janeiro – rekao je trener Pijetraj.

Za domaćina su subotnji mečevi pred oko 1500 gledatelja u dvorani Italcementi bili kudikamo važniji, jer Italia Thunder nije si smio priuštiti poraz protiv Astana Arlansa. Naime, talijanskoj je ekipi trebala pobjeda kako bi izborila plasman u četvrtfinale doigravanja, dok su Arlansi već odavno osigurali prvo mjesto u skupini B i izravan nastup u polufinalu. Na kraju su Talijani slavili sa 3:2.

Već sljedeći vikend i Hrgović i Sep nastupaju na Prvenstvu Hrvatske za seniore u Sesvetama.

Linker
18. svibanj 2024 09:47