REUTERS/Brian Snyder
TREĆI DAN NATJECANJA

HRVATI SE SJAJNO DRŽE U FINALU STARS SAILORS LIGE I Fantela i Stipanović u Top 10

Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 11:29

Na jednoj od najjačih regata u povijesti Hrvatska je jedina zemlja koja u prvih deset ima dvije posade. Nakon devet održanih jedrenja na finalu Star Sailors League Šime Fantela i Antonio Arapović drže peto mjesto, a Tonči Stipanović i Ante Šitić su osmi.

Trećeg dana natjecanja vjetra je bilo vrlo malo pa je dobar start bio ključna stavka za uspjeh u regati. Šime Fantela je pokazao da bez obzira na klasu u kojoj se natječe talent dolazi do izražaja.

- Pasao nam je lakši vjetar jer ovdje smo među najlakšim posadama. Jako sam zadovoljan jedrenjem jer ipak sam još uvijek u procesu učenja u Zvijezdi, izjavio je osvajač zlata na OI koji je u tri jedrenja upisao pobjedu, 21. te četvrto mjesto te dodao:

- Imali smo crnih rupa u drugom jedrenju dana, a ovako jaka flota ne prašta. Svi su brzi i ako napraviš pogrešku, teško ćeš dobiti priliku za iskupljenje. Imali smo vodstvo i u posljednjem jedrenju dana, ali prešišali su nas jedriličari koji su godinama u ovoj klasi. Dobili su nas na iskustvo. Puno preciznije od nas znaju postaviti brod.

Sa 74 boda Fantela i Arapović imao 10 bodova prednosti do desetog mjesta koje posljednje vodi u finale. A zasad mjesto u finalu imaju i Tonči Stipanović i Ante Šitić koji su dan proveli u smanjivanju štete nakon lošijih starteva. Bili su 14., 16. i 13. na ruku su im išli rezultati ostalih konkurenata, pa rezultatski nisu puno stradali. Osmi su s pet bodova prednosti do desetog Danca Christensena.

- Nisam zadovoljan. Sve tri regate smo se mučili. Loše bi startali, a onda bi "kopali" da se pomaknemo sa začelja, ispričao je Stipanović.

--------------------------------------------------------

Rezultati nakon devet jedrenja: 1. Mendelblatt/Fatih (SAD) 24, 2. Negri/Lambertenghi (Ita) 30, 3. Scheidt/Boening (Bra) 33..., 5. FANTELA/ARAPOVIĆ (HRV) 74..., 8. STIPANOVIĆ/ŠITIĆ (HRV) 80...

Linker
04. svibanj 2024 01:38