Foto: Emica Elvedji / CROPIX
SVJETSKI KUP

HRVATI SE ZAGRIJAVAJU ZA NADOLAZEĆE SVJETSKO PRVENSTVO U DOHI Tkalčec i Seligman završili kao peti, Ude osmi u finalu

Piše: HinaObjavljeno: 22. rujan 2018. 20:54

U subotnjim finalnim natjecanjima na Svjetskom gimnastičkom kupu u Szombathelyju Tijana Tkalčec je zauzela peto mjesto u preskoku, dok su Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama završili kao peti i osmi.

Tkalčec je do petog mjesta stigla skokovima za koje je dobila ocjene 13.400 i 12.900 čime je zadržala svoju poziciju među prve tri na svjetskoj rang ljestvici ove discipline. Tkalčec se ove godine čini se pretplatila na peta mjesta, budući da se na sva četiri natjecanja Svjetska kupa na koliko ih se natjecala plasirala upravo na tu poziciju.

"Prvi skok sam popravila u izvedbi, a u drugi dio skoka sam loše ušla, loše doskočila, pa zatim još i prestupila. Drugi skok, nažalost, nisam popravila, pa sam zbog tog lošeg doskoka i prijestupa dobila i nisku ocjenu. S obzirom da je ovo tek prvo natjecanje u nastavku sezone, zadovoljna sam ulaskom u finale i petim mjestom. Nekako sam se nadala da bih mogla biti četvrta, ili čak treća, ali opet me to predugo čekanje na nastup stajalo živaca. Nadam se da će biti bolje već sljedećeg vikenda u Parizu", rekla je Tkalčec.

Seligman, srebrni na konju s hvataljkama s nedavnog Europskog prvenstva u Glasgowu, u subotu je zaradio ocjenu 13.800 i završio na petoj poziciji.

"Natjecanje je, što se tiče 'odvježbavanja', prošlo dobro, Napravio sam vježbu s Europskog prvenstva od početka do kraja, međutim, na kraju vježbe sam izgubio snagu, dosta sam se potrošio do tada i napravio sam veliku pogrešku na saskoku, tako da ocjena 13.800 i peto mjesto za mene sigurno nije zadovoljavajuće. Ali, s obzirom da sam došao ovdje izboriti finale i dva puta nastupiti, kao na situacijskom treningu, zadovoljan sam vikendom u Szombathelyju. Realno bi bilo da sam na trećoj poziciji, ali tako je to ponekad, na manjim natjecanjima kao što su natjecanja Svjetskog kupa, gdje je u igri subjektivna procjena šest sudaca koji sjede jedan do drugoga, ponekad morate biti puno bolji da biste se uopće popeli na postolje", osvrnuo se Seligman na svoj se nastup u finalu Szombathelyja koji će se sada okrenuti pripremama za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Dohi.

"Sve je to OK, rezultat ovdje nije bio imperativ. Imperativ je bio dobro trenirati u situaciji natjecanja. Sad ima dovoljno vremena, mjesec dana za glavni cilj ove sezone Svjetsko prvenstvo u Dohi, gdje ćemo sigurno i Filip Ude i ja biti potpuno spremni i boriti se za finale i medalju".

Naš drugi predstavnik u finalu ove discipline Filip Ude svoj je nastup zbog dva pada sa sprave završio kao posljednji osmi. Njemu je, kao i Seligmanu, ovo je posljednje natjecanje uoči Svjetskog prvenstva koje za mjesec dana počinje u Dohi.

Tijana Tkalčec već će sljedećeg vikenda nastupiti na Svjetskom kupu u Parizu.

Linker
17. travanj 2024 14:56