HRVATSKA-MAĐARSKA 10:11

Hrvatska bez finala: Mađari gurnuli Barakude u borbu za brončanu medalju s Talijanima

Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. kolovoz 2013. 14:13

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva od Mađarske 11-10 i ostala bez mogućnosti da osvoji naslov prvak svijeta.

Momčad Ivice Tucaka od početka je pokazala da je ozbiljno shvatila upozorenje koje im je prezentirala Australija u četvrtfinalu. Mađare su dobro skautirali, pogotovo u obrambenom dijelu. Hrvatska je napadala Mađarsku vrlo inteligentno koristivši prednost na centrarskoj poziciji. Nekoliko su se puta Dobudu i Lončaru na poziciji drugog centra priključivali Obradović i Muslim te tako izborili brojna mađarska isključenja.

Prepisali od Australaca

Dok su igrača više u prvom poluvremenu sjajno koristili, obrana nije funkcionirala kako je trebala. Vamos i Szivos bombardirali su hrvatsku mrežu, Pavić je dobio i gol s desetak metara. Tako se hrvatska prednost iz prve četvrtine istopila u drugoj pa je na pola puta Mađarska imala gol prednosti.

Mađari su od Australaca prepisali jednu od najvažnijih taktičkih postavki koje treba primijeniti protiv ove Hrvatske. Sandro Sukno sinoć je najzapaženiji bio dok je plivao za lopte. U preostalom dijelu igre čuvari su mu bili na ruci, pratili ga u stopu u igri bez isključenja. S igračem više aktivniji su bili drugi, Obradović, Dobud i Bušlje prije svih, pa je Sukno tek u posljednjim sekunama treće četvrtine postigao prvi pogodak na utakmici.

U tim su trenucima Tucakovi momci napravili jednu od ključnih pogrešaka. Na semaforu je ostalo 10 sekundi, Mađari su imali napad i 8-7. Naivnim isključenjem Hrvati su im omogućili priliku za gol koju je Szivos iskoristio i Mađarima otvorio dva gola prednosti uoči posljednjih osam minuta.

Naivne pogreške

Bila je to samo jedna od naivnih pogrešaka koju su sinoć Hrvati napravili. Promašeni zicer Bušlje, dva promašena peterca (Joković i Sukno), sve je moglo biti lakše. Međutim, u posljednje četiri minute Šetka i Joković su vratili su na 10-10, ali Denes Varga je presudio.

Hrvatska će u subotu u 16.30 sati igrati za broncu na Svjetskom prvenstvu. Poraženi smo u polufinalu, petom uzastopnom na svjetskim prvenstvima, a sve sinoć viđeno dalo bi se svesti u jednu rečenicu Nikše Dobuda:

- Žao mi je što smo uspjeli stići minus 3. Stići minus tri u posljednjoj četvrtini, a još pri tome promašiti dva peterca, ta se utakmica mora dobiti. Zato mi je žao. Ne znam kada će opet biti ovakva prilika.

- Protiv Mađara je uvijek bitno primiti što manje golova, ne dopustiti im da se razmašu - veli izbornik Tucak.

- Njih dobiti na ovoliki broj golova gotovo je nemoguće. Vrlo, vrlo teško. Dvije-tri nesmotrenosti, olako primljeni golovi, dva promašena peterca, promašeno nekoliko zicera, sve se to skupo plaća. Momcima čestitam. Kako nas je sreća pomazila protiv Australije, tako nam je sada malo okrenula leđa. Malo ću odmoriti sada dečke, moramo se spremiti, smiriti i osvojiti broncu. Imamo se mi još za što boriti.

Hrvatska za broncu protiv Italije

Hrvatski vaterpolisti u subotu će na Svjetskom prvenstvu u Barceloni igrati za brončanu medalju protiv Italije, dok će u finalu igati Mađarska i Crna Gora.

Mađari su u polufinalu svladali naše igrače sa 11-10 (2-3, 4-2, 3-2, 2-3), dok su u drugom polufinalnom susretu Crnogorci nadigrali Talijane sa 10-8 (3-1, 2-0, 4-3, 1-4).

Susret između Hrvatske i Italije igrat će se u subotu od 16.30 sati, dok će Mađarska i Crna Gora igrati u finalu od 22.15.

REZULTATI POLUFINALA:

Mađarska - HRVATSKA 11-10

Crna Gora - Italija 10-8

HRVATSKA - MAĐARSKA 10:11 (3-2, 2-4, 2-3, 3-2)

Bazen: Bernat Picornell, Barcelona. Gledatelja: 1000.

Hrvatska: Pavić (6 obrana), Lončar, Milaković, Paškvalin, Joković 2, Bukić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 2, Dobud 2, Šetka 1, Obradović 2, Bijač. Izbornik: Ivica Tucak.

Mađarska: Nagy (12 obrana), Gor-Nagy 1, Madaras 1, Batori, Vamos 3, Hasnyanszky, A. Decker, Szivos 3, Da. Varga, De. Varga 2, Bedo 1, Harai, A. Decker. Izbornik: Tibor Benedek.

Peterci: Hrvatska 0/1, Mađarska -.

Realizacija igrača više: Hrvatska 6/11, Mađarska 4/6.

HRVATSKA - MAĐARSKA 10:11

KRAJ UTAKMICE

4. ČETVRTINA

6. minuta - De. Varga ponovno dovodi Mađare u vodstvo

6. minuta - Joković iz teškog kuta zabija za izjednačenje

4. minuta - Šetka fenomenalnim pogotkom dovodi Hrvatsku na -1

3. minuta - Sukno smanjuje zaostatak Hrvatske

2. minuta - Bedo diže na +3 Mađara

3. ČETVRTINA

8. minuta - Dvije sekunde prije kraja treće četvrtine Szivos diže ponovno na +2

8. minuta - Sukno smanjuje zaostatak Barakuda

5. minuta - Nakon što Hrvatska nije uspjela izjendačiti, Vamos ponovno diže na +2 Mađara

3. minuta - Dobud smanjuje zaostatak Barakuda

3. minuta - De. Varga postiže prvi pogodak u trećoj četvrtini i odvodi Mađarsku na +2

2. ČETVRTINA

6. minuta - Joković smanjuje zaostatak Hrvatske

5. minuta - Szivos s dva uzastopna pogotka dovodi Mađare na +2

4. minuta - Igra se pogodak za pogodak. Szivos ponovno dodovi Mađare u vodstvo

4. minuta - Obradović pogađa za izjednačenje Barakuda

3. minuta - Mađarska vodi, Madaras je strijelac

3. minuta - Vamos postiže svoj drugi pogodak i dovodi Mađare do izjednačenja

1.ČETVRTINA

4. minuta - Muslim dovodi Barakude u vodstvo

4. minuta - Vamos dalekometnim udarcem pogađa za izjednačenje

3. minuta - Sukno je odlično dodao za Dobuda koji dovodi Hrvatsku u vodstvo

2. minuta - Nakon Mađara i Hrvatska je iskoristila igrača više i preko Obradovića izjednačila rezultat

2. minuta - Mađarksa s igračem više postiže pogodak. Gor-Nagy je strijelac

Linker
05. srpanj 2024 23:39