Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
PRIOPĆIO HAS

HRVATSKA EKSPEDICIJA U BEOGRADU OSTALA BEZ KONKURENTICE ZA MEDALJU Andrea Ivančević otpala u zadnji tren zbog zdravstvenih problema

Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2017. 15:35

Hrvatska rekorderka na 60 m prepone Andrea Ivančević nažalost neće nastupiti na Europskom atletskom dvoranskom prvenstvu koje u Beogradu počinje sutra i traje do nedjelje, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog atletskog saveza (HAS) .

Iako je bila jedna od konkrentica za medalju u utrci na 60 m prepone, nakon jutrošnjeg treninga i konzultacija s liječnicima odlučila je propustiti predstojeće natjecanje.

"Iako se Andrea dobro oporavlja od ozljede, ruptura stražnje lože ipak zahtjeva malo duži oporavak. Zaista smo se nadali da ćemo uspjeti sanirati ozljedu, no nažalost ponestalo nam je dana.... ne možemo toliko riskirati. Mišić nije dovoljno jak, što je pokazao i današnji trening, pogotovo ne za tri utrke u jednom danu. Odluka nije bila jednostavna, no veliku pomoć imali smo od našeg liječničkog tima dr. Vrdoljaka, dr. Pešuta, dr. Kukina, i fizioterapeutkinje Jadranke Brozd. Sada se okrećemo sezoni na otvorenom i pripremamo za Svjetsko prvenstvo u Londonu u kolovozu", izjavio je Andrein trener Igor Čordaš.

Tako će Hrvatsku u Beogradu predstavljati sedam atletičarki i atletičara: Ivana Lončarek na 60 m prepone, Ana Šimić u skoku u vis, Zvonimir Ivašković na 60 m, Mateo Ružić na 400 m, Ivan Horvat u skoku s motkom te Stipe Žunić i Filip Mihaljević u bacanju kugle.

Linker
13. kolovoz 2022 18:29