Ronald Gorsic / CROPIX
RUKOMETAŠI U LONDONU

Hrvatska sredila srebrne iz Pekinga, Kauboji na Olimpijske igre idu po zlatnu medalju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2012. 22:22

Na prvom su mjestu ljestvice olimpijski kvalifikacijski turnir četiriju reprezentacija u Varaždinu završili hrvatski rukometaši. U posljednjem su, trećem kolu, nadigrali Island 31-28 (18-15)...

Pobjeda izabranika Slavka Goluže niti u jednom trenutku utakmice, igrane u poprilično revijalnom tonu, nije dolazila u obzir. Od trenutka kada je Domagoj Duvnjak zabio za 5-4 u desetoj minuti, Hrvatska više nije gubila vodstvo. Tijekom drugog poluvremena u više je navrata bilo +6 za Hrvatsku, posljednji put 29-23.

Najbolji strijelac na utakmici bio je Ivan Čupić s devet pogodaka, od čega je četiri puta zabio iz sedmeraca. Šest je golova zabio Damir Bičanić, a četiri Blaženko Lacković. Trojica hrvatskih vratara obranili su 15 udaraca, od čega Mirko Alilović 12. Skinuo je dva od tri sedmerca koje su mu pucali Islanđani. Najbolji strijelac u gostujućim redovima bio je kružni napadač Gudjon Valur Sigurdsson s osam pogodaka. Po pet su zabili Atlason i Olafsson.

Iz varaždinske skupine plasman na Olimpijske igre u London izborio je još i drugoplasirani Island, koji će u britanskoj prijestolnici braniti srebrnu medalju iz Pekinga.

Rukomet, olimpijske kvalifikacije:

Japan – Čile 33-26

Hrvatska – Island 31-28

Redoslijed: 1. Hrvatska 6 bodova, 2. Island 4, 3. Japan 2, 4. Čile 0

Poznati svi sudionici rukometnog turnira na OI



Pobjedom Španjolske protiv Poljske od 33-22 u posljednjem susretu kvalifikacijskog turnira u Alicanteu rukometaši Srbije postali su posljednja reprezentacija koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Londonu ove godine.

Španjolska je i prije utakmice protiv Srbije izborila jedno od prva dva mjesta koja vode na OI, dok je Poljskoj za prolazak u London bio potreban barem bod. No, kako ga nisu uspjeli osvojiti, posljednji, 12. sastav koji će igrati na OI postala je Srbija.

Odranije su plasman na OI osigurali domaćin Velika Britanija, svjetski prvak Francuska, europski prvak Danska, kontinentalni prvaci Argentina, Južna Koreja i Tunis, a ovoga vikenda su im se nakon kvalifikacijskih turnira pridružili Hrvatska, Island, Španjolska, Srbija, Mađarska i Švedska. Ždrijeb skupina na OI održat će se u lipnju.

Linker
20. svibanj 2024 19:40