HINA/ Damir SENČAR /ds
BRAVO, SANDRA

FANTASTIČAN USPJEH HRVATSKE STOLNOTENISKE HEROINE Deklasirala njemačku konkurenticu i okitila se paraolimpijskim zlatom

Hrvatska paraolimpijska stolnotenisačica Sandra Paović u finalu POI u Rio de Janeiru pobijedila je Njemicu Stephanie Grebe rezultatom 3:0 u setovima i osvojila zlatnu medalju, u klasi 6. Paović je dobila 1. set 11:2, 2. set 11:7 i posljednji 3. set 11:4.
Piše: Denis LugarićObjavljeno: 13. rujan 2016. 16:53

-----------------------------------------------------------------------

Sandra Paović mogla je nakon ulaska u finale barem malo odahnuti. Osigurala je srebrnu medalju, prvu u povijesti hrvatskog stolnog tenisa na POI i tako opravdala sve prognoze uoči početka natjecanja, ali...

- Još nisam završila ovu priču. Htjela sam finale i uspjela sam, ali preda mnom je još jedan korak. Bilo bi najgore kada bih se sada opustila, ali to sigurno neću učiniti - kazala je Paović nakon pobjede nad Ukrajinkom Marinom Litovčenko (3:1) u polufinalu kategorije 6.


Pala je roleta

Priznala je da je sve vrijeme bila pod jakim stresom, a usprkos ratničkom karakterom, u takvoj situaciji nije lako igrati.

- Meč protiv Ukrajinke bio je težak. Imala sam 2:0 u setovima i vodstvo 9:5 u trećem, no, tada mi je “pala roleta”, a ona je odigrala nekoliko odličnih poena i uspjela je osvojiti set. Četvrti je set bio izjednačen do završnice. Tada sam stisnula i odigrala nekoliko dobrih poena - kazala je aktualna svjetska i europska prvakinja.

Paović je na Igrama nekoliko puta pokazala da za nju nema izgubljene situacije i upravo je njezin karakter velika prednost pred suparnicama, koje imaju manji stupanj ozljeda i daleko se bolje kreću.

- Sandra iznenađuje iz dana u dan. U posljednjem susretu u skupini u petom je setu gubila 9:2 a borila se kao da je 0:0. U polufinalu je izvukla neugodan meč. Kao što sam rekla, prava je zvijer - kazala je njezina trenerica Nataša Skočilović.


Pobijedila prognoze

Sandru u finalu očekuje Njemica Stephanie Greebe, koja je u polufinalu pobijedila Ukrajinku Antoninu Hodzinsku 3:2 u setovima.

- Greebe je opasna i arogantna protivnica. Kada osvaja poene, jako galami i morat ću se dobro pripremiti. Moram se dobro koncentrirati. Međutim, u dobroj sam formi i sve ovisi o meni - kazala je 33-godišnja bivša hrvatska olimpijka, koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Prije sedam godina stradala je u teškoj prometnoj nesreći u Francuskoj. Bila je u kombiju sa suigračicama iz francuske ekipe Caen, a nakon nesreće podvrgnuta je operaciji vratnih kralješaka. Premda su prognoze nakon nesreće bile loše, naša je stolnotenisačica snagom volje nakon rehabilitacije prohodala, počela trenirati i postala članica hrvatske paraolimpijske obitelji.

Linker
23. travanj 2024 06:17