AFP
EP U VATERPOLU

Hrvatska za finale protiv Srbije, Udovičić uništio Crnu Goru, Talijani na Mađare

Apsolutni junak srpske pobjede je Vanja Udovičić, strijelac čak četiriju golova, dok su po jedan postigli Marko Avramović i Prlainović. Kod Crne Gore se istaknuo Janović
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. rujan 2010. 00:32

Poznati su polufinalni parovi na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Zagrebu. Protivnik Hrvatskoj bit će Srbija, dok će Mađarska snage odmjeriti s Italijom...

Srbija je je plasman među četiri najbolje momčadi starog kontinenta izborila tijesnom pobjedom nad Crnogorcima 6-5 u utakmici koja je bila repriza Eura u Malagi od prije dvije godine. Na kraju su aktualni svjetski prvaci bili bolji od aktualnih europskih prvaka.

Minutu i pol prije kraja utakmice Srbija je golom Andrije Prlainovića povela 6-4, iako je prethodno gubila veći dio susreta. Apsolutni junak srpske pobjede je Vanja Udovičić, strijelac čak četiriju golova, dok su po jedan postigli Marko Avramović i već spomenuti Prlainović. Kod Crne Gore se istaknuo Mlađan Janović s dva postignuta gola.

Polufinalni ogled između Hrvatske, koja je polufinale izborila izravno osvojenim prvim mjestom u skupini A, i Srbije, na rasporedu je u četvrtak u 17.45h.

U drugom četvrtfinalnom ogledu Talijani su savladali Njemačku 6-2 u utakmici u kojoj su dominirale sjajne obrane. Tako je jedini višestruki strijelac kod Talijana bio Pietro Figlioli, koji je mrežu zatresao dva puta. Zanimljivo, Italija nije primila niti jedan gol u posljednje dvije četvrtine.

EP u vaterpolu, četvrtfinale:

Italija – Njemačka 6-2 (2-1, 2-1, 1-0, 1-0)

Crna Gora – Srbija 5-6 (2-1, 1-1, 1-2, 1-2)

Linker
04. svibanj 2024 18:09