REUTERS/Peter Cziborra / REUTERS
HRVOJE SEP

HRVATSKI BOKSAČ U RING ULAZI ČESTO I NADA SE VELIKOJ PRILICI 'Koliko mjeseci ima do kraja godine, toliko ću, vjerojatno, imati i mečeva'

Hrvatski poluteškaš u užurbanom je tempu mečeva ne bi li što boljim rezultatskim omjerom dobio priliku protiv kvalitetnih boraca.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 13:00

Nakon što u 2018. godini uopće nije boksao zbog ozljede, hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep u ovoj je godini već odradio pet profesionalnih borbi. Sve je počelo 23. veljače protiv iskusnog boksača iz Srbije Darka Kneževića, a Sep je barem zasad posljednju borbu odradio prije dva tjedna u Rogoznici protiv Siniše Kondića.

Valja istaknuti kako je svih pet mečeva završio nokautom i već je spreman za nove izazove. Do kraja godine ostala su četiri mjeseca, a u svakom od njih Sep namjerava boksati kako bi popravio vlastiti renking te izborio mjesto u ringu protiv što kvalitetnijih protivnika.

Iako je tempo koji si je hrvatski boksač zadao prilično iscrpljujuć, Sepu odgovara i ne namjerava ga mijenjati.

- Meni je cilj boksati što češće. Da pitate sve boksače, vjerojatno bi vam velika većina njih rekla da želi boksati svaki mjesec. Ono što boksače u tome sprječava su velike organizacije, TV prijenosi, priredbe, odnosno stvari koje se ponekad moraju čekati tri do četiri mjeseca. Velikim priredbama se unaprijed mora zakazati televizijski termin, a s ostalim sportovima se borimo za te datume. Onda je teško nešto organizirati svaki mjesec, ali da vi boksače pitate, njima bi najbolje bilo ostati u formi odrađujući mečeve - priznao je 33-godišnji boksač iz Vrbanje koji je prije profesionalne karijere dva puta bio brončani na Europskom prvenstvu, a nastupio je i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Osim pet spomenutih mečeva koje je odradio, Sep je prije toga u profesionalnoj karijeri pobijedio u četiri meča i na istom je omjeru kao i njegov kolega olimpijac Filip Hrgović.

U ovom trenutku Sepu ne pada napamet smanjiti tempo, a nije ni potrebno kada je u nizu od pet pobjeda u šest mjeseci.

- Ako vi dođete u formu i odradite meč, a onda tri do četiri mjeseca nemate borbu, morate stati i ponovno kroz pripreme ući u formu. To su neki organizacijski problemi s kojima se susrećemo, ali meni iskreno ovaj užurbani tempo odgovara. Idem stepenicu po stepenicu prema gore.

S obzirom na to da su mu 33 godine, Sep više ni nema puno vremena. Mora ‘bildati’ rezultatski omjer i nadati se kako će dobiti priliku u renomiranoj organizaciji ili protiv odličnog protivnika.

- Koliko mjeseci ima do kraja godine, toliko ću vjerojatno imati i mečeva. Planiram odraditi još tri do četiri borbe i cilj mi je dobivati što kvalitetnije protivnike ukoliko budem u mogućnosti. Želim rasti na rang-ljestvicama jer svakom pobjedom rastem i što kvalitetnije borce budem pobjeđivao to ću više rasti. To mi je cilj, skakati na ljestvicama dok ne dobijem priliku s nekim visoko rangiranim boksačem gdje se mogu dokazati - otkrio je Sep koji je za kraj naglasio kako plan o velikom broju mečeva u godini donosi zajedno s menadžerom Leonardom Pijetrajem.

SEPOVE BORBE U 2019.
23. veljače
Darko Knežević - tehnički nokaut
3. svibnja
Janos Vass - tenički nokaut
25. svibnja
Attila Koros - nokaut
23. lipnja
Aleksandar Petrović - tehnički nokaut
10. kolovoza
Siniša Kondić - tehnički nokaut

Linker
20. travanj 2024 14:23