Foto: Ante Cizmic / CROPIX
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

HRVATSKI IGRAČI SU SLOŽNI, TO SE VIŠE NE SMIJE PONOVITI 'Protiv Španjolaca si te crne rupe ne smijemo dopustiti, jer će biti svašta...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2017. 00:21

Tijesnom pobjedom 21:19 Hrvatska je pobijedila Egipat i izborila plasman u četvrtfinale SP-a. Na kraju uz dosta muke iako je na poluvremenu (13:7) izgledalo da će biti lako. Ali u nastavku je uslijedila crna rupa u igri i više od 11 minuta bez postignutog gola.

Nakon susreta je neobjašnjiv pad u igri pokušao analizirati Domagoj Duvnjak.

"Stali smo u drugom poluvremenu. Nemam pojma koji je razlog, ali to nam se ne smije događati. Svakako smo sretni što smo u četvrtfinalu", rekao je Duvnjak.

"Prvo poluvrijeme je bilo naše najbolje dosad. Malo su drugačiji s novim trenerom, ali suptina je ista. Sigurno da moramo zatvroiti Aguinagaldea. Oni su iskusna momčad s kojim će biti puno teže", dodao je hrvatski kapetan.

Malo su drugačiji s novim trenerom, ali suptina je ista. Sigurno da moramo zatvroiti Aguinagaldea. Oni su iskusna momčad s kojim će biti puno teže.

Svoje viđenje ovog susreta osmine finala ponudio je i dokapetan Zlatko Horvat koji je bio i najbolji strijelac susreta sa šest pogodaka: "Očekivali smo da će oni dati sve od sebe i to se vidjelo u drugom poluvremenu. Mi smo dobro krenuli u obrani, ali smo napravili par tih sitnih grešaka i to se odmah okrene. Nema danas u utakmicama opuštanja ni sekunde. Mi smo se možda opustili tri, četiri minute i oni su nam tu napravili razliku. Najbitnije je da smo izdržali taj pritisak, da se nismo dali i da smo održali kontrolu utakmice".

Protivnik Hrvatske u četvrtfinalu će biti Španjolska s kojom smo se zadnji puta susreli u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj kada smo izgubili. Horvat ističe da će to biti još jedna teška utakmica. “Španjolci igraju odlično. Ako ćemo gledati ovu utakmicu protiv Brazila, znamo kakav je Brazil i mi smo to osjetili u osmini finala u Kataru i nije ih lako pobijediti, pogotovo kad se krene na ispadanje. Sigurno da to možda nije realna slika Španjolaca niti mi možemo igrati takvu obranu kao što igra Brazil, tako agresivnu. Igraju jako dobar rukomet, odmorniji su, željni su dobro plasmana jer nisu bili na Olimpijskim igrama. Odigrali su odlične utakmice u grupi i oni po meni jesu mali favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe pa ako izgubimo nemamo si što zamjeriti”, zaključio je Horvat.

Jedan od hrvatskih junaka bio je vratar Pešić koji je skupio 11 obrana, uključujući i dva sedmerca.

“Bilo je dobro, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom je bilo obrambenih i mojih crnih rupa, ali ta dva penala i kada je trebalo obranio sam i tada smo se odlijepili i na kraju smo priveli utakmicu kraju. Deset minuta imamo te crne rupe koje si ne smijemo dopustiti, pogotovo ne sa Španjolcima jer može se dogoditi svašta budemo li tako igrali. Dobro je sve ispalo, igrali smo dobru utakmicu. Drugo poluvrijeme malo lošije nego prvo, ali mislim da se pomalo dižemo. Sada treba proučiti Španjolce i idemo dalje”, rekao je Pešić.

Linker
01. svibanj 2024 19:29