SEHA
SEHA GAZPROM LIGA

HRVATSKI KLUBOVI ZA VIKEND U AKCIJI Bivši hrvatski izbornik stiže u Našice po svoju prvu pobjedu

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. rujan 2019. 13:15

SEHA liga se rasporedom počela lomiti već u 2. kolu, tako da će ovog vikenda biti odigrano tek pola od šest utakmica, ali će u tih pola u akciju oba naša aduta. PPD Zagreb je nakon početne pobjede u Šapcu gost Veszprema (subota 19.00) i to je utakmica 3. kola, dok će u 2. kolu skupine 1 Nexe dočekati u sudaru poraženih iz 1. kola Tatran iz Prešova (nedjelja 19.00). Nexe je na startu izgubio u Novom Sadu, a Tatran kući od Motora iz Zaporožja.

Nesumnjivo teži posao čeka zagrebaše, jer Veszprem je top europska momčad i na startu je u derbiju dobio utakmicu u Brestu protiv Meškova. Nisu briljirali, što znači da još nisu u top formi i sigurno da ono malo nade Zagreb vidi u tome, ali naravno pod uvjetom da igra i izgleda bolje nego u Šapcu prije nekoliko dana.

- Analizirali smo i naš nastup i nastup Veszprema. Znamo težinu koju Veszprem ima u europskom rukometu. Ne možemo reći da ćemo sigurno pobijediti, ali možemo da će to izgledati bolje nego u Šapcu. Zasad je upitno hoće li igrati Horvat zbog temperature koja ga je mučila kroz tjedan, no svi ostali su zdravi, spremni i nema razloga da ne pokušamo dati najbolje od sebe - reći će ponajbolji zagrebaš protiv Metaloplastike David Mandić.

Nexe čeka Tatran koji je u pripremnom susretu uoči sezone u Našicama pobijedio 24:32, no to će sigurno sada biti drugačija utakmica.

- Nismo zadovoljni igrom iz Novog Sada, makar rezultatski se sve da popravljati. Želim vidjeti napredak u igri momčadi. Osim Vozaba nemamo većih problema, a od publike očekujem de nam da dodatnu snagu i agresivnost da se bolje nosimo s Tatranom - kaže Hrvoje Horvat, trener Našičana.

Danas se još u Zaporožju sastaju Motor i Vardar 16.15.

Linker
26. travanj 2024 13:16