Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
KAD PADA ODLUKA NAJHRABRIJI JE LUKA

HRVATSKI NEOPJEVANI HEROJ Samo 10 minuta nakon što je primio udarac koji bi srušio i Filipovića i Miočića, preuzeo je odgovornost kad nitko nije htio!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2018. 13:57

Hrvatska je tek u napetoj završnici, puno teže od očekivanog, svladala Bjelorusiju (25:23) na otvaranju Drugog kruga Europskog prvenstva u Hrvatskoj. Iako je službeno igračem utakmice proglašen Marko Mamić, opće je mišljenje kako je tu titulu jednostavno morao dobiti Luka Cindrić.

Igrali smo jako, jako loše i samo nas je sreća spasila da ne izgubimo utakmicu i svaku nadu već prije negoli smo došli na Norvešku i Francusku.

Luka Cindrić nas je spasio kada nitko kod 23:23 nije želio preuzeti odgovornost. Upustio se u akciju 'jedan na jedan', pod rukom i zabio gol, kojim smo, pokazat će se, kasnije dobili utakmicu.

Takav strah već dugo nismo vidjeli i prava je sreća što smo imali Cindrića, koji nam je sačuvao kakvu-takvu nadu, makar iskreno, to ništa ne valja. Francuzima će tako teško proći bilo tko.

Podsjetimo, Cindrić je u 48. minuti praktički preživio 'pokušaj ubojstva'. Sergej Šilovič, inače suigrač Ivana Pešića i Ljube Vukića u Meškovu, udario je našeg najboljeg i najhrabrijeg igrača laktom u glavu silinom koja bi srušila i najjače MMA borce. Bjeloruski je igrač tek nakon pregledavanja snimke dobio crveni, a Cindrić je samo otresao glavom i unatoč svemu jedini skupio snage i hrabrosti pucati na gol kada su praktički svi ostali igrači takvo nešto radije odbijali.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 08:52