REUTERS/Marko Djurica
NIJE IM LAKO

HRVATSKI REPREZENTATIVCI POGNUTIH GLAVA, TUŽNI I RAZOČARANI 'Nedostajalo nam je ono nešto, ali dali smo sve od sebe u ovom trenutku'

PONOSNI, ALI TUŽNI KAUBOJI Francuska je ponovo razbila hrvatske nade, iako smo u drugom dijelu bili na domak preokretu
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 25. siječanj 2018. 09:00

Nije išlo. Francuzi su razbili nadu kod hrvatskih rukometaša u osvajanje jedinog što nam nedostaje - europskog zlata. Velika razlika koju su napravili u prvom dijelu pokazala se nedostižnom, iako su se Kauboji u drugom dijelu opasno primakli momčadi Didiera Dinarta...

Desetak minuta trebalo im je da stignu do mix-zone, pognutih glava prolazili su pokraj novinara, a prvi se obratio Luka Cindrić, jedan od najboljih hrvatskih pojedinaca.

- Izašli smo u drugo poluvrijeme kao da se u prvom ništa nije dogodilo. Dali smo sve od sebe i na kraju moramo čestitati Francuzima na pobjedi.

Morao se vratiti na prvi dio.

- Mislim da je to plod dekoncentracije. Oni su se odvojili u nekoliko minuta. Ostaje na kraju žal, ali ne možemo ništa protiv toga. Nedostajalo nam je nešto, napravili smo previše tehničkih pogrešaka protiv ovakve ekipe, ali sam siguran da smo dali sve od sebe u ovom trenutku i trebamo biti ponosni na sebe.

Neizostavno je bilo pitanje o navijačima.

- Odlična atmosfera kao i uvijek, stvarno se zahvaljujem ljudima što su nas podržali u ovakvom broju. Divni su i žao mi je što u polufinalu i finalu nećemo ostati uz našu predivnu publiku. Treba dići glavu i prihvatiti poraz - zaključio je Cindrić.

Igor Vori također je govorio o propuštenoj prilici u drugom poluvremenu.

- Imali smo ih u jednom trenutku, nismo uspjeli, ali rekao sam, i ponovit ću, da sam stvarno ponosan na suigrače jer iza nas je težak put, od treninga, od priprema do utakmica, pritiska koji je bio golem. Mislim da smo pokazali veliko zajedništvo i da generacije koje dolaze mogu zadržati taj entuzijazam. Nadam se da će uspjeti u onome u čemu mi nismo.

Najkomunikativniji je bio drugi pivot Marino Marić.

- Počeli smo dobro, bili al pari, išlo je gol za gol i onda nam se dogodila tipična "crna rupa", koja nam je svojstvena protiv Francuza. Presudile su tehničke pogreške, nismo znali to presjeći, konsolidirati se jer ipak je bolje minus dva nego minus šest, što se na kraju i pokazalo ključnim - započeo je Marino pa nastavio.

- Poluvrijeme je dobro došlo da vidimo gdje smo, da skupimo snagu. Moram priznati da su Francuzi igrali rutinirano, nisu išli na glavu, igrali su školsku utakmicu, mi smo ih lovili, potrošili smo se, a oni su dobili samopouzdanje, narasla su im krila, no, na kraju priče uspjeli smo se vratiti.

Ipak, previše je odbijanaca otišlo u korist Les Bleusa?

- Dogodi se da bacimo polukontru, oni presjeku, naš golman obrani, njima se odbije lopta, bilo je "milijun" tih stvari na njihov mlin i kada je takav dan, teško je u psihi jer ne ide ti nikako. Moramo prihvatiti činjenicu da su Francuzi odigrali vrhunski i nije bilo lako loviti taj rezultat - zaključio je igrač Melsungena.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 14:32