promo 

 Neven Jurjak
PROMO

I neki poznati Hrvati nastupili na prvom porečkom Ironmanu

Pobjednici Veronika Andrlova iz Češke i Paul Loiseaux iz Francuske
Piše: promoObjavljeno: 18. listopad 2022. 15:30

Na prvom porečkom Ironman 70.3 natjecanju prošlog je vikenda nastupilo gotovo 1000 natjecatelja. Među njima su bili i Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic grupe, u ženskoj te Ognjen Golubić, voditelj Dobro jutro Hrvatska, u muškoj konkurenciji koji je srušio svoj osobni rekord za 8 sekundi.

Najbolji su bili Paul Loiseaux iz Francuske iz muške konkurencije koji je utrku završio u 4 sata i 3 minute te Veronika Andrlova iz Češke iz ženske konkurencije, koja je kroz ciljnu ravninu prošla za 4 sata i 44 minute.

image

promo

Neven Jurjak

Najbolje plasirani natjecatelj iz Hrvatske bio je Bruno Škrinjarić kojemu je ovo bio prvo Ironman 70.3 natjecanje, iako se već natjecao u 70.3 distanci. Završio je na 7. mjestu s rezultatom od 4 sata i 17 minuta te istaknuo:

„Zadovoljan sam s utrkom, plivanje je bilo baš kako treba biti, bez vjetra. Svaka čast organizatoru što je dogovorio da možemo voziti po zatvorenoj autocesti jer nam je to omogućilo da vozimo jako brzo, a trčanje uz more je bilo fantastično!“.

Natjecanje je startalo u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna sa 1.9 km plivanja, nakon čega je slijedilo 90 km bicikliranja - od hotela Molindrio Plava Laguna pa sve do Funtane, Višnjana i natrag i to najvećim dijelom trase po zatvorenoj autocesti istarskog ipsilona u suradnji sa Bina Istrom te se nastavilo sa dionicom od 21.1 km trčanja predivnom trasom uz more, kroz centar Poreča do uvale Saladinka i natrag u Zelena Resort.

image

promo

Neven Jurjak

Ovo je bilo prvo Ironman 70.3 natjecanje u Poreču u organizaciji Plave Lagune, a događanje su podržali Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita i Zagrebačka pivovara.

Linker
23. travanj 2024 11:36