KIELCEHANDBALL.PL / KIELCEHANDBALL.PL
SVE JE SUPER

IGOR KARAČIĆ UŽIVA U NOVOM KLUBU S KOJIM JE IZNENADIO NA STARTU LIGE PRVAKA 'Lani uopće nisam primao plaću, tako da mi je ovo idila'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. rujan 2019. 12:28

Jedno od iznenađenja 1. kola Lige prvaka svakako je bod poljskog Kielcea u Kielu. Ne zato što je u pitanju razlika u kvaliteti, nego zbog činjenice da se Kiel u Ligu prvaka vratio kao jedan od favorita.

- Super rezultat u utakmici koja je išla od plus dva za nas do plus dva za njih. Rekao bih da su imali meč-loptu, ali je Wolff zaustavio Zarabeca i mi smo iskoristili priliku. Realno, zaslužili smo taj bod, to je najpravednije nakon svega viđenog. Kiel je odlična momčad, kod kuće je nošena publikom i jako je teško igrati protiv njih jer im doslovno trebaju tri minute da te slome. Mi smo bili na rubu sloma, poveli su s dva razlike pred sam kraj, ali smo se uspjeli vratiti - govori naš adut u dresu poljskog sastava Igor Karačić.

Super s Dušebajevom

Dakle, dobri ste i vi?

- Kvalitetu imamo, sada radimo na stvaranju momčadi i njezinu karakteru. To se najbolje radi kroz ovakve utakmice kao u Kielu. Ima nešto novih igrača, ima nešto starijih i nekolicina mlađih, a sve to treba uklopiti. S Wolffom smo dobili puno, iako se dosta tražio u pripremnom razdoblju. Meni je super igrati s Dušebajevom s kojim se znam iz Vardara i jako dobro funkcioniramo. Tu su mlađi Janc, pa Kuleš i Karaljok, dva odlična Bjelorusa, pa Moryto, pa iskusni Aguinagalde, Jurkiewicz, pa snažni Francuz Guillot s kojim kao novim slažemo obranu. A nedostaju nam još Gebala i Jachlewski... Imamo još puno posla, a ovo nam je samo dobar poticaj za dalje.

Imate i ozbiljne ambicije?

- Cilj je plasman na Final Four u Kölnu. Domaći naslovi se podrazumijevaju. Mislim da plan nije nerealan, iako je barem osam-devet onih koji ne sumnjaju da će doći na F4.

Lani je u klubu zbog novca bila drama, kakva je sada situacija?

- Ja tu dramu, otkad sam došao, nisam osjetio. Sve ide po dogovoru, svi su mirni i zadovoljni. Predsjednik je rekao da je s dva nova sponzorska ugovora mnoge stvari uspio riješiti. Iskreno, meni, koji lani u Vardaru nisam uopće primao plaću, ovo je idila. Naravno, to ne znači opuštanje. Talant (trener Dušebajev) se brine za to.

Tko su favoriti Lige prvaka?

- Po kadru igrača PSG, Veszprem i Barcelona, ali vidjeli ste da to ne znači ništa jer ni lani nitko nije računao na Vardar, pa godinu prije na Montpellier, pa ni da će Kielce lani izbaciti PSG. I sada je tako. Sigurno da sebe u toj priči vide i Kiel i Flensburg i Vardar i Szeged i mi, ne bih odbacio ni Montpellier koji ima odličnu momčad, a bio je oslabljen na startu s Vardarom. Bit će odličnog rukometa, sigurno, a presudno će biti kakav će tko izaći iz Eura u siječnju. Tada se trasira put do Kölna.

Je li vas iznenadio Vardar?

- Nije, koga Vardar još može iznenaditi. Bio sam uvjeren da će pobijediti u Montpellieru. To je jednostavno karakter. Drago mi je zbog njih. Ostali smo u super odnosima, čujem se s njima svakodnevno, ne samo zbog rukometa. To su bili posebni dani mog rukometnog života koji se ne zaboravljaju. Uskoro ćemo se ponovno sresti u Skoplju.

Strah od uroka

Kakvo je Kielce nakon Skoplja?

- O.K., naviknuo sam se već, ništa ne nedostaje.

Definitivno, s Karačićem kao MVP-om Lige prvaka i Wolffom kao ponajboljim vratarom Europe Kielce je super amortiziralo odlazak Cindrića i Cupare. I dobro su peti put krenuli prema Kölnu.

Reprezentacija?

- Neki sam dan pričao s Duvnjakom i rekao “svi zdravi, svi igramo”, a on kaže “šuti da ne ureknemo”. Valjda nećemo, da se i nama jednom poklopi, pa da probamo tako.

Linker
04. svibanj 2024 19:14