REUTERS/Marko Djurica / REUTERS
MANUEL ŠTRLEK U LOVRO MIHIĆ

IMA DOSTA OTKAZA, MOGLO BI OVO BITI JAKO ZANIMLJIVO PRVENSTVO Hrvatska će u Francuskoj igrati na 'poljskim krilima'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. prosinac 2016. 18:16

Dva hrvatska lijeva krila za SP u Francuskoj bit će, ne bude li ozljeda, Manuel Štrlek i Lovro Mihić. Zanimljivo, obojica igraju u Poljskoj, prvi u Kielcu, drugi u Wisli. Prvi je bio naše prvo ime lani, drugi je u Wisli otkriće i nada da će Štrlek nakon odlaska Ninčevića konačno biti rasterećeniji na velikom natjecanju.

Lovro Mihić do reprezentacije stiže preko Poljske. Zašto je uopće otišao iz Zagreba?

- Zato što sam želio igrati.

Kratko i jasno. I igra odlično, makar mu je konkurent iskusni poljski reprezentativac Wisniewski...

- Zadovoljan sam, minuta je dovoljno, on je nešto stariji pa trener meni daje više minuta. Ide nam dobro, makar je bilo dosta sumnje jer smo promijenili trenera, sustav. No, imamo realnu šansu za prolaz ako dobijemo kod kuće Silkeborg, a to prije starta nije bilo realno.

Drugi put je u kadru za veliko natjecanje. Za Rio je otpao u posljednjem izboru. No, odlične igre u Wisli su ga vratile u špicu.

- Mi jesmo mlađi, ali nismo mladi jer ne volimo da se dijelimo na mlade i stare, pa neka bude tako.

2016 Rio Olympics - Handball - Preliminary - Men's Preliminary Group A Argentina v Croatia - Future Arena - Rio de Janeiro, Brazil - 09/08/2016. Manuel Strlek (CRO) of Croatia celebrates a goal. REUTERS/Antonio Bronic FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Neka bude i neka pokaže to. Uostalom, od bivšeg kapetana mlade selekcije, koja je bila druga na svijetu, to se i očekuje.

Manuel Štrlek druga je priča. On igra non-stop, nisu mu problem minute, manjak, nego višak ponekad.

- Ma, dobro, naviknuo sam. Odmorio sam dva tjedna, dobro mi je došlo jer previše je toga bilo od lani. Sada sam oran za dobar posao u Francuskoj.

Bit će teško nakon Rija?

- Rukomet se izjednačio, ja sam svjedok igranja svakakvih utakmica, recimo, ona naša u Poljskoj je bila jedna krajnost, pa ono finale Lige prvaka kada smo dobili Veszprem druga, pa ono što nam se dogodilo u Riju s Poljacima treća. Nema nemogućeg. Bit će zanimljivo prvenstvo, ima dosta novog, ima dosta otkaza po selekcijama. Vidjet ćemo na licu mjesta.

Teško ste “preživjeli” Rio?

- Teško, ništa teže u karijeri. Bio je šok, očekivali smo više i to još od mojih Poljaka da smo izgubili. A to je tako, sport... Ne treba se više na to vraćati, neće pomoći - zaključio je Štrlek.

Linker
03. svibanj 2024 00:51