ANDER GILLENEA Afp
VUELTA A ESPANA

Iskusni Rui Costa slavio u 15. etapi, Sepp Kuss zadržao crvenu majicu

Amerikanac ima prednost ispred najbližih pratitelja, svojih momčadskih kolega Rogliča i Vingegaarda
Piše: HinaObjavljeno: 10. rujan 2023. 17:59

Portugalski veteran, 36-godišnji Rui Costa (Intermarche-Circus-Wanty) pobjednik je 15. etape ovogodišnje "Vuelta a Espane" vožene od Pamplone do Lekunberrija u dužini od 158 kilometara, dok je Amerikanac Sepp Kuss (Jumbo-Visma) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Iskusni Costa najbolje se snašao u samoj završnici etape te slavio ispred drugog Nijemca Lennarda Kaemne (BORA-Hansgrohe) i trećeg Santiaga Buitraga (Bahrain Victorious).

Taj se trojac tijekom posljednjeg uspona dana izdvojio iz skupine od 10 bjegunaca da bi na spustu otprilike tri kilometra prije cilja u tom trenutku vodei Kaemna pogrešno procijenio jedan ulazak u zavoj, zavrio na travi pored ceste pa su ga Costa i Buitrago, koji su zaostajali nekoliko sekundi pretekli. No, potom su Costa i Buitrago previše taktizirali pa ih je Kaemna uspio dostići na ulasku u posljednji kilometar. Nijemac je 200-tinjak metara prije ciljne linije krenuo i u završni sprint, no Costa ga je ipak uspio preteći.

U ukupnom redoslijedu nije bilo promjena pa će tako u posljednji tjedan Kuss ući sa 1:37, odnosno 1:44 minuta prednosti ispred najbližih pratitelja, svojih momčadskih kolega Slovenca Primoža Rogliča i Danca Jonasa Vingegaarda.

REZULTATI, 15. ETAPA:

1. Rui Costa (Por/Intermarche-Circus-Wanty) 3:30:56

2. Lennard Kaemna (Njem/BORA-Hansgrohe) isto vrijeme

3. Santiago Buitrago (Kol/Bahrain Victorious) isto vrijeme

4. Remco Evenepoel (Bel/Soudal-QuickStep) +2

5. Andreas Kron (Dan/Lotto-Dstny) +2

6. Einer Rubio (Kol/Movistar) +2

7. Cristian Rodríguez (Špa/Arkea-Samsic) +2

8. Chris Hamilton (Aus/DSM-firmenich) +2

9. Nico Denz (Njem/BORA-Hansgrohe) +36

10. Jimmy Janssens (Bel/Alpecin-Deceuninck) +1:07

Linker
12. svibanj 2024 16:17