getty images
PROFESOR ISPAO

Ivica Kostelić ostao bez bodova u Beaver Creeku, Ligety pokorio konkurenciju

Ligety je u sedmoj utrci ove sezone i drugom veleslalomu slavio pred sunarodnjakom Bodeom Millerom dok je treći bio Austrijanac Marcel Hirscher .
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2013. 20:36

Amerikanac Ted Ligety pobjednik je veleslaloma Svjetskog kupa koji je danas održan u američkom Beaver Creeku, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao bez bodova nakon što je u prvoj vožnji osvojio 31. mjesto.

Ligety je u sedmoj utrci ove sezone i drugom veleslalomu slavio sa 1.32 sekunde prednosti pred sunarodnjakom Bodeom Millerom dok je treći bio Austrijanac Marcel Hirscher sa 1.82 sekunde zaostatka. Kostelić u je druga vožnja izmakla za pet stotinki sekunde, pa Ivica napušta Beaver Creek bez ijednoga boda u tri utrke.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 360 bodova, drugi je Ligety sa 269 bodova, dok treću pozciju drži Hircher sa 235 bodova. Kostelić je na 22. mjestu sa 82 boda.

U poretku veleslaloma nakon dvije utrke vodi Ligety s maksimalnih 200 bodova, drugi je Francuz Alexis Pinturault sa 125, dok trećeplasirani Hircher ima 120 bodova. Kostelić je na 19. mjestu sa 24 boda.

Skijaši sada sele u francuski Val-d'Isere gdje su na rasporedu dvije utrke - 14. prosinca novi veleslalom, a dan kasnije slalom.

Linker
06. listopad 2024 06:29