AP
ŽELI PONOVITI MÜNCHEN

Ivica ne osjeća pritisak zbog lanjskog pada: Pobijediti ovdje jedan je od mojih snova

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 06. siječanj 2011. 11:00

Miran, pun samopouzdanja i nasmiješen. Tako Ivica Kostelić dočekuje svoj četvrti nastup na najdražoj utrci . Za dobar osjećaj puno je značila pobjeda u Münchenu i na njezinim krilima Ivica bi lako mogao u četvrtak doletjeti i do sljemenske krune.

- Dobro se osjećam, posljednjih nekoliko dana sam imao nešto lakši ritam, mogao sam duže spavati što je jako dobro prije žrvnja koji nas očekuje u siječnju.

Iako se praktično cijeli život ustaje u zoru, jednom je iskreno priznao “nikad se nisam naviknuo na to i nikad neću”.

Pobjednički povratak iz Münchena kriv je za osmijeh od uha do uha...

- Lijepo se bilo vratiti doma i vidjeti Sljeme u prekrasnom zimskom izdanju uoči utrke.

Sljeme na kojem se u četvrtak očekuje oko 20.000 navijača koji će mu pokušati dati dodatni impuls u četvrtom napadu na kraljevsku krunu. Nije pod obvezno, ali na svom brdu, gotovo u svojoj dnevnoj sobi, Ivica je uvijek barem jedan od favorita. I zbog Zagreba je pobjednički prolazak kroz München bio jako važan...

- Meni je München jako dobro došao i htio bih zadržati taj dobar osjećaj i ovdje i primijeniti sve dobro što sam radio i tamo .

Kratko i brzo dvije su riječi koje se mogu upotrijebiti za München, a kad je Crveni spust u pitanju, onda dolazimo do potpune suprotnosti - ovo je vrlo dugačka staza. No, najvažniji dio dolazi kad su skijaši već polako na izmaku snage...

Ivičina prednost je što poznaje Crveni spust u dušu. Uostalom, to smo vidjeli i na prva dva domaća nastupa. Prošlogodišnja utrka nikako nije mjerilo jer je skijao nakon operacije koljena i još nedovoljno spreman.

- Pobijediti ovdje je jedan od mojih snova. Dvaput sam bio drugi, a dobro je da bih mogao imati još dosta šansi.

Ima li ove godine čudniji osjećaj budući da je lani pao?

- Nije mi uopće čudan osjećaj, nego isti kao i uvijek ovdje.

Je li veći pritisak zbog prošlogodišnjeg pada?

- Baš suprotno, zbog tog pada je sad pritisak manji, a ne veći.

Linker
29. rujan 2024 00:27