Getty Images
PROFESOR SVE OBJASNIO

IVICA O SJAJNOM NASTUPU JANIČINE NASLJEDNICE 'Nije ona odvozila nešto posebno! Ne bih rekao da je nečim posebnim zaslužila takvu veliku prednost'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2018. 15:22

Prva skijašica Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin pomela je konkurenciju u prvoj vožnji slalomske utrke na Sljemenu, i uoči drugog laufa (16.30) ima čak 1,41 sekundu prednosti pred drugoplasiranom Švicarskom Holdener.

Vožnja dosadašnje dvostruke Snježne kraljice je impresionirala Anu Jelušić, koja je je nastup mlade Amerikanke ocijenila 'savršenim', ali Ivica Kostelić bio je ipak punosuzdržaniji.

"Po meni je Shiffrin jedina otpeljala normalnu utrku, čak nisam vidio da je odvozila nešto posebno, ali bilo je to korektnoo, bez respekta. Meni se činilo da su druge konkurentice imale nepotreban respekt prema stazi i da nisu dale sve od sebe, nisu išle sto posto. Shiffrin ih je pobijedila jednom vrlom konkretnom vožnjom bez previše rizika", rekao je Ivica i objasnio koliko su proljetni uvjeti i mekana staza utjecali na takav razvoj situacije u ženskoj utrci.

"Da, teško je procijeniti Sljeme, ono je od godine do godine uvijek malo drugačije. Kakvi su vremenski uvjeti, takva je i podloga. Bilo je zima kad je bilo puno leda, kad su bili pravi muški uvjeti i tada je staza puno teža. Sada imamo proljetne uvjete u kojima skija dobro grabi i to su uvjeti primjereniji curama i zato kažem, mogle su i bolje to odraditi. Ne bih rekao da je Shiffrin nečim posebnim zaslužila tako veliku prednost", zaključio je Profesor i potvrdio da je Shiffrin 'Janica modernog doba'.

"Shiffrin je Janica modernog doba jer vozi sve discipline i u svim discplinama je dobra. No, Janica je uvijek imala konkurenciju, a Mikaela kao da je nema, toliko je dominantna", prokomentirao je najbolji hrvatski skijaš žensku utrku, koju prati ipak mali broj gledatelja.

"Istina je da djeluje prazno, ali to je i za očekivati, pogotovu kada nema domaćih skijaša koji mogu napraviti nešto veliko. Ne zabrinjavam se, mislim da će na sutrašnjoj muškoj utrci biti puno ljudi".

Zvijezda dana na Sljemenu najavila je uzbudljivu drugu vožnju.

"Jako sam sretna i zadovoljna nakon prve vožnje. Bila sam agresivna i prednost je kada se ovako plasirate u prvih sedam. Vidjet ćemo kako će biti u drugoj vožnji, staza će sigurno biti vrlo mekana jer je toplom, bit će uzbudljivo. Ja sam izabrala dobru taktiku", rekle je Shiffrin.

Linker
28. travanj 2024 01:38