Lino Červar
 Lino Červar / REUTERS/Vincent Kessler
VELIKA POHVALA ZA IZBORNIKA

IZ REDOVA NAJVEĆIH KONKURENATA ZA PRVO MJESTO U SKUPINI JASNO PORUČILI 'Najopasniji od Hrvata je - Lino Červar'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 11. siječanj 2018. 20:52

Švedska rukometna ekspedicija sletjela je jučer na splitski aerodrom sat i pol nakon islandske, bili su još raspoloženiji od svojih kolega s kojima se sastaju u prvoj utakmici, sutra u 18.15 u Spaladium Areni. U istom zrakoplovu bio je i Hajdukov Gambijac Hamza Barry, koji se jučer priključio pripremama Bijelih.

Šveđane je dočekala TV-ekipa iz njihove zemlje koja radi dokumentarni film o njihovu boravku u Hrvatskoj, novinarka Jennifer i snimatelj stigli su s islandskom reprezentacijom iz Frankfurta, a nadaju se što duže ostati u Hrvatskoj te izboriti plasman u zagrebačku skupinu. Jennifer nam govori da je jedna od glavnih zvijezda vratar Mikael Appelgren, dugokosi vratar kojeg zovu Jabuka jer mu prezime znači zelena jabuka. Međutim, baš kada je prolazio Appelgren, pred mikrofone je stigao i izbornik Kristjan Andresson.

- Od svojih momaka očekujem da se bore svaku utakmicu do posljednje sekunde. Hrvatska je u našoj skupini favorit, ali moramo igrati dobro da bismo prošli u završnicu.

Što izbornik Andresson misli o Lini Červaru, svom hrvatskom kolegi?

- On je odličan trener, postigao je sjajne rezultate u svojoj karijeri i po meni se ne treba više dokazivati, ali svaki se tim želi dokazati na ovom Europskom prvenstvu.

Koje su prednosti Švedske na ovom turniru?

- Naša je prednost što ne ulazimo kao favoriti, nemamo to breme. Imamo mladu momčad za koju se nadam da će u budućnosti postati velika reprezentacija. Nismo favoriti na ovom turniru i možemo igrati opušteno i dobro. Nema ozljeda, svi su u dobrom stanju, stiglo je 17 igrača, među njima treći vratar.

Tko je najopasniji od Hrvata?

- Mislite samo na igrače? Jer u protivnom bih rekao Červar. Ali što se igrača tiče, ako Duvnjak bude imao dobar turnir, onda će i Hrvatska daleko dogurati. Ne mogu reći da strahujem od njega, jedino se divim njegovu načinu igre. Ali tu su i drugi igrači koji mogu biti opasni, poput Cindrića. Međutim, na ovakvim prvenstvima obično pobjeđuje momčad koja ima najboljeg vratara, ako Alilović ili neki drugi vratar bude dobro branio, ta će reprezentacija daleko dogurati.

Split, 110118
Hotel Park.
Konferencija za medije Reprezentacije Hrvatske u rukometu uoci pocetka Europskog prvenstva u rukometu na kojoj su prisustvovali izbornik hrvatske muke seniorske reprezentacije Lino Cervar te hrvatski reprezentativci Igor Vori i Luka Cindric
Na fotografiji: Lino Cervar, Igor Vori i Luka Cindric.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
Červar

Za Andressona je utakmica s Islandom posebna jer su njegovi roditelji s Islanda, a on je svojevremeno nastupao za njihovu reprezentaciju.

- Tako je, imam 13 nastupa za Island, a u njihovu je stožeru dosta mojih bivših suigrača i prijatelja. S tog će mi aspekta to biti posebna utakmica, ali je to istovremeno i utakmica koju moramo dobiti. Istina je da ih dobro poznajem, ali znaju i oni mene, pa stoga ne mogu reći da je to prednost - rekao je izbornik Andresson.

Krilo Jerry Tollbring nada se također dobrom nastupu...

- Grupa je teška, ali moramo dobiti neke utakmice ako mislimo dalje. Naša su najveća snaga obrana i brzi kontranapadi, nadam se da će ih biti dosta - rekao je kratko Tollbring.

Linker
07. svibanj 2024 07:08