PPD Zagreb
 Damir Krajac / CROPIX
SAMO BOD ZA PPD ZAGREB

IZ SIGURNOSTI U DRAMU, NA KRAJU JE SVE ISPALO I VIŠE NEGO SRETNO! Hrvatski prvak uzeo bod sa sirenom, Plinari u završnici prokockali sve što su imali

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. studeni 2019. 21:58

Zagreb je prekinuo niz od pet poraza, izjednačio je sa sirenom golom Šipića, makar je nakon 30 minuta imao +5. No, Elverum je bio bliže pobjedi, jer zagrebaši su prosuli sve, što je stvar kvalitete. Ako ništa, barem su se pokrenuli s nule zagrebaši, zabili čak 30, ali i primili toliko, čak 17 u nastavku, što ih je vratilo na početak.

Nakon pet poraza jedino je bilo važno preživjeti u Norveškoj. U prethodnim susretima Vujović je uspio nekako sa 50 posto desne strane napraviti igru Zagreba. To je ogroman hendikep, ali su se naučili nositi s njim i to se vidjelo u Elverumu gdje smo gledali utakmicu malo gore, malo dolje, ali ipak s plusom od trenutka kada je Gadža razbio napadačku tremu i sporost koje je Zagreb vraćala na početak dvaput u prvom poluvremenu. Napokon, s malo gasa u finišu prvih 30 minuta od 13.13 napravili su 18:13 i sa +5 otišli na odmor, što je bilo više nego dobro.

Obrana je krenula agresivno, Mandić ispred, Bećiri iza, Hrastnik i Hrstić na halfovima, na bokovima Horvat i Gadža. Bičanić je za Hrstića išao u napad i bio je to ritam, dobar ali spor napadački. Pa se nakon 3:0 vodstva na startu Elverum brzo opravio s fenomenalnom realizacijom Islanađanina Gudjonssona s desnog krila.

Vujović je tražio agresivnost, ne dozvoliti domaćinu da napada u zaletu, no treba reći da je Elverum na to sjajno odgovorio discipliniranom igrom tandema FrederiksenSandell koji je to prozreo o vrlo inteligentno stvarao viškove. Dok god nije bilo isključenja prvo Hrastnika, pa Hrstića, Zagreb je pokušao to držati i nije izgledao dobro, makar je izgledalo rezonski. Ali čim su se prisilno zbog isključenja spustili plitko, Norvežani su počeli griješiti i Zagreb je počeo zabijati lagane golove. Nekad se ni rezona ne treba držati, jer puno je toga nelogičnog budimo realni u skrpanom Zagrebovom sustavu s onim što ima i može. Ristanovića koji je počelo dobro, zamijenio je Ašanin još bolje i sa pet obrana u finišu Zagreb je došao do velike prednosti. Ašanin je razbio i Gudjonssona koji je dotad djelovao nepogrešivo i to je bio veliki plus.

Makar nekad spušta loptu pivotu premekano, Ante Gadža je ipak bio okidač hrabre igre Zagreba. Sjajno je odigrao prvi dio susreta i zabio 6 golova, čega se teško sjetiti kod vanjskih igrača Zagreba. Kasnije mu se priključio Vlah, pa i Horvat koji je zabio 4, ali je opet promašio penal što je svakako loše, ali eto, događa se. Kada u tom stanju nakon pet poraza na startu imaš plus pet u poluvremenu šeste utakmice, tome se ne treba gledati u zube. I primljenih 13 golova je puno, ali 18 nakon svega viđenog dosad nakon 30 minuta je izgledalo nevjerojatno. Flensburgu su zabili 17 cijelu utakmicu!

Pet je bilo puno, ali kako su lako izgubili dva puta po tri razlike u prvom dijelu, to je ustvari bilo samo za oprez. Imsgard je na vratima Elveruma odlično otvorio drugi dio, ali brzo mu je uzvratio Ašanin, pa je uspostavljen mir s kapitalom iz prvog dijela. Gadžu je napadački zamijenio Hrstić koji je opet pokazao da može, ali da to treba ponavljati da bi izrastao u lidera momčadi. Treba dodati da je penale smirio Bičanić sa 4/4 realizacijom.

Bila je to ustvari velika borba Zagreba da izdrži pred sve agresivnijim domaćinom koji je igrao 5-1 uz sjajnog Imsgarda na golu. Loše su zagrebaši igrali igrača više i Elverum se spustio na -1 (22:23 u 47. minuti uz isključenje Hrastnika). Iz sigurnosti u dramu za 3 minute! I onda 25:25 u 51. minuti, pa 26:25 za Elverum minutu kasnije, kao da su zagrebaši nestali s terena, od obrane ni O. Ipak, Ašanin vraća čudom nadu, Mandić zabija i Zagreb tri minute do kraja za +1. No, drama traje do kraja, gol za gol. Hrstić 2 minute na egalu, Gađa šut pod rukom u blok, Elverum penal Blonz gol za 30:29. Zagreb napad 11 sekundi do kraja, Henneberg 2 minute, još 4 sekunde za napad, lopta za crtu Šipić gol i kraj. Egal sretno sačuvan, a trebala je biti pobjeda nakon onakvog prvog dijela. To prave momčadi ne gube.

Linker
02. svibanj 2024 12:48