Željko Puhovski / CROPIX
POJAČANI ŽAPCI

IZ SRCA ZAGREBA MLADOSTAŠI SU NAJAVILI VELIKI PLAN 'Ma doktore, osvojit ćemo naslov prvaka Hrvatske'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. rujan 2019. 12:41

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. U ishodištu nacionalne sveučilištarske zajednice i na jednom od najljepših trgova u gradu, što više u državi. Tako je, na simboličkom, ali pravom mjestu, dostojanstveno i svečarski, Uprava Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost odlučila predstaviti svoju momčad za nadolazeću sezonu.

Shodno vaterpolu kao studentskom sportu i Mladosti, klubu koji u svom nazivlju resi pridjev “akademski”, Žapci su s Trga Republike Hrvatske najavili pohod na tron. Uz Savu ne skrivaju ambicije, a uostalom zašto i bi nakon prošle sezone u kojoj su osvojili Regionalnu ligu, te ljetnog prijelaznog roka u kojem su solidno osnažili svoje redove. Ana Stojić Deban, predsjednica kluba koja je prošle sezone najavila osvajanja RVL, pa se to i dogodilo, jučer je onako kroz smiješak klupskoj legendi, prof. dr. Borisu Labaru s govornice poručila...

- Ma doktore, osvojit ćemo naslov prvaka Hrvatske.

Zagreb, 160919.
 Trg Republike Hrvatske 14.
Hrvatski akademski vaterpolo klub Mladost svecano je predstavio momcad za sezonu 19/20.
Na fotografiji: Milorad Damjanic, Ana Stojic Deban, Perica Bukic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Rečenica iza koje se prolomio glasan pljesak. Mladost je u odnosu na prošlu sezonu izmjenjena, ali nikako ne bi naveli i slabije momčadi. Otišli su braniči, reprezentativac Buljubašić (Olympiacos), kao i Čagalj (Jadran HN), nema više ni vanjskog Antonija Petkovića (Noisy-le-Sec), na posudbi je u Solarisu Branimir Herceg, ali u klub se vratio iz Pro Recca Luka Bukić, veliko je pojačanje pristiglo i u liku još jednog reprezentativca, iz Barcelonete pristigli Josip Vrlić. Uz Savu je stigao i američki reprezentativac Alex Bowen, a iz splitskog Jadrana, Aljoša Kunac, svjetski prvak još iz 2007.

- Mislim da smo kako se veli “duži”, kvalitetniji, popunjeniji na svim mjestima i jasno, u tri od četiri natjecanja u kojima ćemo sudjelovati idemo na vrh. Dakle, najviši su nam ciljevi i u Regionalnoj ligi, kao i državnom prvenstvu i hrvatskom Kupu. Što se tiče Lige prvaka, prošle smo se sezone dovoljno uigravali, “učili”, sada je vrijeme za nešto više - rekao je trener Žabaca, Zoran Bajić.

To nešto više znači pokušaj ulaska na završni turnir, dakle među 8 najboljih klubova Starog kontinenta.

- Mislim da i neki naši rezultati iz prošle sezone podižu zanimanje za Mladosti i za vaterpolom, pa smo tako samo ovog tjedna upisali 50 novih klinaca - pridodao je Milorad Damjanić, direktor Mladosti.

Čelnica kluba Ana Stojić Deban po pitanju financija će...

- Stanje je sada puno bolje nego je bilo prije godinu dana. Nismo još sve i u cijelosti riješili, ali na dobrom smo putu. Međutim, imamo i mi u upravi kluba još puno i drugog posla. Od animacije publike, veće ispunjenosti tribina, većeg broja članova kluba.

Iz srca Zagreba, s mjesta na kojem se promoviraju diplomci, mladostaši su jučer simbolično krenuli po svoju ovosezonsku sportsku diplomu. Prvi ispit im je predstojeće subote, kada u 1. kolu Regionalne lige na bazen uz Savu stiže Mornar BS.

Linker
20. travanj 2024 00:46