Lino Červar
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
RIJEČ IZBORNIKA

IZBORNIK LINO ČERVAR NA OPROŠTAJU POSLAO PORUKU UZDIGNUTE GLAVE 'Mi vjerujemo u sebe, ali drugi ne vjeruju u nas! Odlazimo kao pobjednici'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2018. 18:36

Hrvatska se od Europskog prvenstva oprostila pobjedom protiv Češke (28-27) što joj je donijelo peto mjesto. Trebala je to biti još jedna rutinska pobjeda, ali Kauboji su umalo u završnici prokockali prednost koju su imali tijekom čiteve utakmice.

Ipak, Česi su u posljednjih tridesetak sekundi imali šut za remi, ali udarac Zdrahale s desetak metara otišao je preko gola. Nakon susreta svoj dojam iznio je i izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar kojem je ovo vrlo vjerojatno bila posljednja utakmica na klupi Hrvatske.

- Kad se zna da smo igrali bez dva najbolja igrača danas, onda je ovo dobar rezultat, nismo se osramotili. Mi odlazimo kao pobjednici. Ipak, kada se u obzir uzme kriterij sudaca mi smo bili gosti, to je svatko mogao vidjeti. Kada je publika u pitanju, svaka čast, bili su fantastični.

Onda se okrenuo nekim drugim stvarima.

- Kada ode sva ova mašinerija i cirkus, onaj koji bi trebao razmišljati o sportu, neka o tome razmišlja, neka spase sport, mi moramo raditi. Mi vjerujemo u sebe, ali drugi ne vjeruju u nas, dižem glas, želim da nam daju uvjete kako ne bi morali igrati tamo negdje na kraju grada u trošnoj dvorani. Ali, obzirom na sve što smo prošli, ovo je bilo solidno, ocjena +3.

Je li ovo zadnja utakmica na klupi?

- Ja sam rekao da sam došao ovdje pomoći i dao sam sve od sebe. Koliko sam mogao. Sad ću se odmoriti sa svojom obitelji, malo ću razmilsiti o svemu i razgovarati sam sa sobom i onda odlučiti što ću raditi. Zahvaljujem se svima, i onima koji su me podržavali, i onima koji su me napadali.

Linker
07. svibanj 2024 13:45