Goran Mehkek / CROPIX
ČOVJEK BRILJANTNE KARIJERE

JANICA JUČER OTIŠLA, VEĆ SE PRIČA O NASLJEDNIKU Olimpijski, europski i svjetski prvak postaje prvi čovjek hrvatskog sporta!?

Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. studeni 2019. 10:53

Vlada RH je jučer na osobni zahtjev razriješila Janicu Kostelić s m,jesta vodeće osobe Središnjeg državnog ureda za sport (SDUS), ali nije i imenovala novu čelnu osobu. S Markovog trga se na naš upit o imenovanju još nisu izjasnili, iako je logično da i nisu, budući da odluka nije donesena.

Odluka koja će vrlo vjerojatno biti politička i teško da će baš Sportske novosti biti s njome prvo upoznate. Makar... nije ni isključeno. Iz nekih drugih izvora doznajemo kako je kandidat Josip Pavić, proslavljeni vaterpolist, olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak koji je ljetos okončao igračku karijeru.

- Prvi glas, doista. Ne mogu ništa ni komentirati jer ništa ne znam, nitko me nije zvao, ni s kim nisam kontaktirao - jučer će Josip Pavić.

U izjavama malo i zaključan, oprezan, podosta diplomatski. Uostalom, takav je bio i najveći dio briljantne sportske karijere. Uvijek je vrlo dobro razmislio prije nego li bi išta rekao. Diplomirani ekonomist po struci, besprijekornog sportskog puta, netko koji savršeno poznaje potrebe i probleme sporta, bio bi na određeni način logičan nasljednik dojučerašnje državne tajnice.

Opet, valja biti i oprezan. Ljetos se činilo kako je sve dogovoreno da postane sportskim direktorom Mladosti...

Croatia's goalkeeper Josip Pavic reacts at the end of their men's preliminary round Group A water polo match against Italy at the London 2012 Olympic Games at the Water Polo Arena August 2, 2012.         REUTERS/Kai Pfaffenbach (BRITAIN  - Tags: OLYMPICS SPORT WATER POLO)   - RTR35Z0O
REUTERS/Kai Pfaffenbach
Josip Pavić

Linker
20. travanj 2024 05:23