Dragan Matic / CROPIX
UKLJUČIVANJE DJECE I MLADIH

JANICA KOSTELIĆ NAJAVILA VELIKI PROJEKT, ZA ŠPORT OSIGURANO 100 MILIJUNA KUNA 'Iskoristit ćemo mnoge mogućnosti koje se pružaju kroz EU fondove'

Piše: HinaObjavljeno: 27. rujan 2018. 22:49

Prvih 20 ugovora za Poziv "Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport" u ukupnoj vrijednosti od 22,7 milijuna kuna potpisano je u četvrtak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu.

Svečanosti potpisivanja prisustvovala je državna tajnica za šport Janica Kostelić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen.

"Po prvi puta je šport uključen u dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda zahvaljujući odličnoj suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Izuzetno sam sretna i vjerujem da će ovaj poziv pomoći da se što više mladih i osoba s invaliditetom uključi u športske aktivnosti te da ćemo pokazati da je šport snažno sredstvo za socijalno uključivanje svih osoba u zajednicu i da šport moramo učiniti dostupnim svima bez obzira na socijalni i svaki drugi status", rekla je prilikom dodjeljivanja ugovora državna tajnica za šport Janica Kostelić naglasivši kako je zbog velikog interesa povećana i početno definirana alokacija.

"S obzirom na veliku zainteresiranost povećava se alokacija za 100 posto odnosno sa 50 na 100 milijuna kuna", najavila je Kostelić.

Javni poziv "Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport" pod motom "Zajedno u športu za jednakost u životu" objavljen je 8. lipnja 2018. godine, a privremeno je obustavljen 27. srpnja 2018. godine obzirom da su zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegli 105% ukupno raspoloživog iznosa. Poziv će biti obustavljen do 30. listopada 2018. godine, a nakon toga će se ponovno otvoriti kada se nakon provedene dodjele sredstava odobrenim projektima utvrdi preostali iznos.

"Nadam se da će šport u sljedećem razdoblju biti uključen i u druge operativne programe kako bismo i za potrebe športa mogli iskoristiti mnoge mogućnosti koje se pružaju iskorištavanjem sredstava iz Europskih fondova", zaključila je Kostelić.

Linker
19. travanj 2024 06:12