Goran Mehkek / CROPIX
'BOL NE PROLAZI'

JE LI SLJEMENSKI SPEKTAKL POSLJEDNJA UTRKA U KARIJERI LEGENDARNOG HRVATA 'Skijanje mi više nije zabavno i razmišljam o mirovini'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 30. prosinac 2016. 21:48

Iako na začelju rezultatske liste, Ivica Kostelić je još uvijek, i zauvijek će biti, skijaška faca koja privlači medije.

I u Santa Catarini su ga zaustavljale televizijske kuće s reporterima na licu mjesta. Sve s istim pitanjima; koliko će još dugo skijati, je li slalom na Sljemenu posljednja utrka u karijeri...

- Skijat ću do Wengena, a onda ćemo vidjeti što dalje - izjavio je osvajač Svjetskog kupa iz 2011. godine austrijskom ÖRF-u između dvije vožnje alpske kombinacije.

U Wengenu se 13. siječnja vozi jedina preostala alpska kombinacija u Svjetskom kupu. Planirao je Ivica Kostelić i nastup na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu (6. - 19. veljače), ali sudeći po izjavi koju je zabilježio RAI ta bi se odluka mogla promijeniti. Očigledno je da Ivičino koljeno sve više odbija poslušnost.

Zagreb, 230316. 
Sljeme.
Prvenstvo Hrvatske u skijanju. Slalom koji se boduje za FIS bodove.
Na fotografiji: Ivica Kostelic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Ivica Kostelić

- Bol ne prolazi i sve je manje dana u kojima mogu uživati u skijanju. Ne, skijanje mi više nije zabavno i razmišljam o mirovini - rekao je talijanskom novinaru 37-godišnji Kostelić.

Wengen je najdraže Kostelićevo skijalište, destinacija Svjetskog kupa na kojoj je najčešće pobjeđivao.

Sljeme i Zagreb bude emocije jer se radi o njegovom "bregu". Wengen, skijaški Wimbledon, je pak toliko urezan u Kostelićevo srce da je često maštao o kupovini kućice koja je tik uz stazu i vidljiva u televizijskom prijenosu slalomskih utrka. Šest puta je Ivica Kostelić pobjeđivao u Wengenu i još sedam puta se penjao na preostale dvije stepenice pobjedničkog postolja. U Berner Oberlandu su "Johnny B. Goode" i Ivica Kostelić sinonimi.

Jedna od njegovih želja bio je i nastup na Zimskim olimpijskim igrama u veljači 2018. godine u Pjeongčangu, što bi značilo da bi se i te zime Ivica još jednom našao u startnoj kućici na vrhu Crvenog spusta. Ovako, možda će mu sljemenski slalom 5. siječnja 2017. godine uistinu biti posljednja utrka u Zagrebu i pretposljednja u karijeri...

- Olimpijske igre u Južnoj Koreji su moja želja, ali u ovom trenutku nisu realne - rekao je još Ivica Austrijancima.

Linker
27. travanj 2024 05:47