REUTERS
UVUKAO SE STRAH

JEDAN OD NAJSTARIJIH OTKRIO ŠTO SE DOGODILO HRVASKOJ U PRVOM ŠOKANTNOM PORAZU NA SP-U 'Kao da smo se bojali ići na gol, bojali smo se grešaka...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2019. 10:46

Zanimljivu izjavu dao je nakon neugodnog nedjeljnog poraza od Brazila jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca Zlatko Horvat. Hrvatska je na otvaranju drgog kruga Svjetskog prvenstva iznenađujuće izgubila od Brazila 29:26 i jako si zakomplicirala put do polufinala. Za plaman među četiri najbolja danas mora pobijediti domaćina Njemačku, a potom i zahuktalu Franusku u srijedu (20.30).

Horvat tvrdi kako se među hrvatske reprezentativce na početku utakmice protiv Brazila uvukao strah...

"Bilo je to iznenađenje u smislu poraza, ali iznenađenje u smislu njihove igre nije. Znali smo da su neugodna reprezentacija. Mi smo morali biti biti puno spremniji na tu njihovu igru. U početku kao da smo se bojali ići na gol, bojali smo se grešaka i naravno da je to zasluga njihove obrane i da su dobro i taktički odradili sve stvari. Mi smo probali odmah '7 na 6' da ih spustimo i vratimo se u igru, ali dobili smo odmah dva, tri gola na brzinu i onda je nakon toga bilo teško stizati zaostatak", objasnio je Horvat uzroke neugodnog poraza u Kölnu.

Hrvatsku danas u 20.30 sati čeka okršaj protiv Njemačke.

"Šta je tu je. Ne smijemo se predati, moramo što prije zaboraviti ovo. 20.000 ljudi će biti protiv nas? Uh, naravno da će biti teško protiv domaćina i naravno da je teško osvajati bodove na njihovom terenu, ali mi vjerujemo u sebe. Danas nismo bili pravi i nadam se da ćemo protiv Nijemaca pokazati puno bolje lice i da će to biti dovoljno za pobjedu. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe", obećao je Horvat.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 10:39