Ratko Rudić
 REUTERS/Laszlo Balogh
PRVI GA JE DOVEO U REPREZENTACIJU

JEDAN OD NAJVEĆIH TRENERA IKAD PREPUN HVALE ZA GENIJALCA KOJEG ĆE HRVATSKA TEŠKO ZAMIJENITI 'On je jedan od najjačih igrača koje sam ikada trenirao!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. svibanj 2019. 22:29

Ratko Rudić će, uz sve svoje domete i rezultate, kada je o Suknu riječ, ostati ubilježen kao onaj izbornik koji je uveo Sandra u Barakude. Godine 2008. na EP-u u Malagi bili su prvi Suknovi nastupi na nekom velikom natjecanju, za seniorsku vrstu.

- On je već u mlađim uzrastima iskazivao natprosječan talent, ali osim talenta imao je velik motiv, ambicije. Vaterpolo mu je bio preokupacija. Jedan od onih kojih je baš želio postići nešto u vaterpolu, trudio se mnogo - u startu će sadašnji trener Pro Recca, koji je potom izrekao silno jake, pohvalne rečenice o Sandru.

2016 Rio Olympics - Water Polo - Classification - Men's Classification 7th-8th Place Brazil v Spain - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 20/08/2016. Head Coach Ratko Rudic (BRA) of Brazil during the game. REUTERS/Sergio Moraes FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Sergio Moraes / REUTERS

- On je jedan od najjačih igrača koje sam ikada trenirao! Ulazi u red vaterpolskih legendi koje su ušle u povijest ovog sporta. Njegova je vrijednost jednaka najvećima u povijesti vaterpola. Jako mi je žao sada jer je mogao puno toga dati vaterpolu. Njemu se baš u zenitu igračkih mogućnosti dogodila ova, kako bih je nazvao, nezgoda. On je mogao još dugo dominirati svjetskim vaterpolom. U prvom mi ga je u redu žao i intimno, jer smo surađivali zajedno, ali mislim da je i veliki gubitak za hrvatski i svjetski vaterpolo. Malo je takvih igrača, malo se takvih rađa. Šteta za njega što je u naponu snage morao prestati.

Linker
16. travanj 2024 12:45