Zeljko Hajdinjak / CROPIX
POKLON POD BOR

JEDINI HRVATSKI DERBI NADMOĆNO PRIPAO PRVAKINJAMA Jedna ruka je na novoj tituli Podravke, teško da će na uzvratu u Zagrebu Lokomotiva moći mnogo bolje

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. prosinac 2019. 22:09

PODRAVKA VEGETA 28 (12)

LOKOMOTIVA 17 (12)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 1000. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek). Nadzornik: Dubravko Konjuh (Rijeka).

PODRAVKA VEGETA: Risović (2), Ećimović (5+1); Turk 1, Beganović, Karlovčan 2, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono 2, Milosavljević 3(1), Mugoša 5, Franušić, Stanko 9, Gjorgjijevska, Tsakalou 5, Benko. TRENER: Zlatko Saračević.

LOKOMOTIVA: Beličev, Pijević (12+1); P. Posavec 3(1), Lukšić, Kaselj 1, Šenvald 2, Šimara 2, S. Posavec 5, Vojnović, D. Kalaus 2, Čivljak, Horvat, Glavan 1, Prkačin 1. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(1), Lokomotiva 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 min. (Karlovčan 2+2, Milošević, Beganović, Džono, Gjorgjijevska), Lokomotiva 8 min. (Šenvald 2+2, Glavan, D. Kalaus).

IGRAČICA UTAKMICE: Tjaša Stanko.

Jedini hrvatski ženski rukometni derbi pripao je Podravki Vegeti. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, koprivničke rukometašice su u nastavku u potpunosti nadigrale Lokomotivu i stigle do vrijedne pobjede koja ih je dovela na korak do obrane naslova prvakinja. Jasno, igra se na proljeće i uzvrat u Zagrebu, no teško da Lokosice mogu pobijediti s istom ili većom razlikom. Tako je Podravka svojim navijačima za oproštaj od 2019. godine stavila lijep poklon pod bor.

- Moram reći da mi je ovo bila najteža utakmica za pripremiti otkako se bavim trenerskim poslom. Situacija je bila stvarno nevjerojatna, pola igračica nema, pola je ozlijeđeno. Čestitke curama, stvarno su odigrale fenomenalno. U prvom poluvremenu smo bili spori, prihvatili smo ritam Lokomotive što nismo htjeli. Onda smo se na poluvremenu dogovorili da moramo igrati našu igru, i onda je to bilo to, u nastavku smo primili samo pet golova. To je ta obrana koju smo slagali u svega dva dana, ali uspjeli smo – kazao je Podravkin trener Zlatko Saračević.

Gošće su stigle bez prvog trenera Nenada Šoštarića koji se oporavlja od operacije kuka, umjesto njega ekipu je vodio pomoćnik Miran Ognjenović. Izostala je i dulje vrijeme ozlijeđena Larissa Kalaus, nije bilo ni Japundže ni Boras. Stanje u koprivničkoj ekipi daleko je od idealnog, do kraja sezone izgubljene su Debelić, Ianasi i Zadravec, no ozljeda prsta Lamprini Tsakalou ipak nije bila tako teška kako se pretpostavljalo. Zlatku Saračeviću problem je bilo i SP u Japanu s kojeg su se tek uoči derbija vratile Stanko, Risović, Mugoša i debitantica na poziciji pivota Aneja Beganović.

Bolje je Lokomotiva ušla u utakmicu, imala je vodstvo od 1:3 u 4. minuti, a i nakon toga je dobro parirala, najviše zahvaljujući raspoloženoj Tei Pijević koja je skinula nekoliko zicera, te Steli Posavec koja je prolazila kako je htjela. Podravka je pokušala igrati 5-1 obranu s isturenom Karlovčan, ali brzo se vratila u provjerenih 6-0. U 12. minuti domaće su prvi put povele, Tsakalou je zabila za 7:6, a u 15. minuti je 9:7. Nije se Podravka uspjela odvojiti, nego se Lokomotiva vratila i dvaput povela, no Ećimović u završnici brani sedmerac Steli Posavec za egal na odmoru.

U nastavak domaće kreću s igračicom više, a uskoro i s dvije nakon isključenja Glavan. Sjajna je bila Podravka na početku drugog dijela, odigrala je jako čvrsto u obrani i efikasno u napadu. Party je predvodila nezaustavljiva Tjaša Stanko, koja je odličnu formu iz Japana prenijela i u Koprivnicu, a vrhunac je bio 'cepelin' kojeg je Stanko pripremila za Tsakalou, za 20:15 u 42. minuti.

Gošće su jako pale u nastavku, ostale su bez rješenja u napadu, a ni Pijević više nije bila kao u prvom dijelu. Podravka je nastavila u visokom ritmu i uz lijep rukomet stigla do uvjerljive pobjede. Dobro je branila Ećimović, a mrežu Pijević je uz Stanko parala i Mugoša.

- U 10. minuti drugog poluvremena dogodio nam se 'blackout'. Imali smo previše tehničkih pogrešaka, prespora lopta u napadu, previše izgubljenih lopti i lagano primljenih golova. Bili smo prekratki, imali smo premalo raspoloženih igračica. Za Podravku je trebalo puno više, čestitam im na pobjedi – rekao je Miran Ognjenović.

Na utakmici se skupilo manje ljudi nego kad se igra Europa, ali i ta tisuća je lijep broj. Šteta što nije bilo tv-prijenosa jer imalo se što vidjeti. Dodajmo i da su gledatelji uz humanitarnu donaciju na ulazima u dvoranu mogli dobiti i Podravkin rođendanski kalendar. Prikupljena sredstva iskoristit će se za obnovu igrališta COOR Podravsko sunce u Koprivnici.

Linker
23. travanj 2024 00:13