REUTERSREUTERS/Andreas Gebert
PRERANI KRAJ

JEDNA ĆE NAS STVAR MUČITI MOŽDA I VIŠE OD ISPADANJA Ponovno nismo vidjeli dva vrsna majstora u zajedničkom napadu na svjetski vrh i što mogu zajedno!

PRERANI KRAJ Lani smo na Euru u Hrvatskoj već nakon prvog kola ostali bez Domagoja Duvnjaka, a u Njemačkoj je ozljeda spriječila Luku Cindrića da pokaže koliko doista može
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2019. 11:59

Luka Cindrić ne može dalje. Zbog ozljede je napustio Svjetsko prvenstvo u drugom kolu drugog dijela u Kölnu. Lani smo na Euru u Hrvatskoj u 1. kolu u skupini prvog kruga ostali bez Domagoja Duvnjaka. Koliko nam je nedostajao, ne treba trošiti riječi. Jedina prava šteta je što ta dva vrsna majstora nećemo vidjeti u zajedničkom napadu na svjetski vrh i nikad nećemo saznati koliko smo u stvari mogli.

Cindrić u Münchenu nije briljirao, već tada se osjetilo da nešto ne štima. Prvo je rekao “bit će sve u redu”, pa je rekao “malo me boli”, pa je rekao “puno me boli”, pa je rekao “sve me boli” i na kraju je zbog toga morao otići.

E sad, vidjeli ste kako je Hrvatska igrala u Münchenu. Bili smo u svakom segmentu igre pod kontrolom. Niti u jednom trenutku nismo gubili kompas, a to je samo dokaz koliko smo dobro kontrolirali sve što se događa na terenu, jer nijedna pobjeda, pa ni ona s Islandom na startu nije došla u pitanje. Bez takve dvojice ne bi to išlo lako.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 11, 2019  Croatia's Luka Cindric in action with Iceland's Aron Palmarsson   REUTERS/Andreas Gerbert
REUTERS/Andreas Gerbert / REUTERS
Cindrić

Velika šteta

Da je Cindrić mogao protiv Brazila vjerojatno se Santos ne bi proslavio kao obrambeno čudo, no Cindra je “zaštekao” i dan kasnije priznao:

- Protiv Makedonije me presjekla zadnja loža, ali sam vjerovao da će sve biti dobro. U utakmici s Brazilom otišao je aduktor, to je ozljeda koju sam vukao velikim dijelom sezone. Zbog toga ne mogu dati svoj maksimum i mislim da je u ovom trenutku najbolje ovako i za mene i za reprezentaciju. Naravno, svim srcem ostajem uz njih - rekao je razočarano dok je spremao kofere za put prema Poljskoj.

Luka Cindrić posljednje dvije sezone je najbolji hrvatski rukometaš. Ta činjenica govori sama po sebi. Dugo je i samostalno gradio svoj put na vrh iz Ogulina preko Karlovca, i Skoplja do Kielca. Narastao je do neba kada je s Vardarom baš u Lanxess Areni osvojio naslov prvaka Europe. Tada je u polufinalu baš on zabio gol Barceloni koji je odveo Vardar u finale s PSG-om.

To je bio trenutak u kojem se počelo vjerovati igraču koji kao mlad i nije imao neko posebno povjerenje zbog svoje visine na mjestu na kojem igra. U tim trenucima najboljeg Vardara Luka je bio top, ali ga nismo dočekali na OI u Riju, gdje je sjedio umjesto da zaigra. Onda se pojavio na SP u Francuskoj, počeo polako loviti nit, bio je to njegov prvi, jako dobar nastup, a ozljeda Duvnjaka na Euru promovirala ga je u lidera. Jedan je od najzaslužnijih što smo ovdje na SP-u. Sigurno da nije smak svijeta to što ne može igrati, ali je šteta, jer kada imamo takva dva bisera u momčadi šteta je da ih ne pokažemo svima na prvom mjestu. Köln je baš bio pravo mjesto za to.

COLOGNE, GERMANY - JANUARY 20: Domagoj Duvnjak #5 of Croatia reacts during the Main Group 1 match at the 26th IHF Men's World Championship between Brazil and Croatia at the Lanxess Arena on January 20th, 2019 in Cologne, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
Jörg Schüler/Getty Images

Zdravlje ispred svega

Sada Cindrić prvo mora temeljito riješiti problem koji ga muči svako malo, jer poznajemo jednog igrača kojem je rukomet bio sve, pa se zbog njega skoro raspao, ali je na sreću shvatio prioritete u životu i danas ga ponovo imamo. To Cindrić mora shvatiti odmah, jer nitko mu neće reći hvala u suprotnom.

Sigurno da je problem ostavio sjenu, no nedvojbeno je da zdravi Luka Cindrić u dresu Kielca vrlo lako već ove sezone može ponovo doći u Lanxess Arenu i popraviti ono što nije stigao u siječnju. Taj uporni momak, koji ne priznaje lažne vrijednosti ni u čemu, zna svoj put i sigurno neće odustati. Ima još svjetskih prvenstva, velikih utakmica i njegovo vrijeme će kad-tad doći.

No, Duvnjaku su se godine polako počele osjećati i samo je ostala nada da ćemo ih jednom ipak vidjeti zajedno na velikom poslu. (drp)

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 10:18