Andrea Pavlović
 HSTS
STOLNI TENIS

JOŠ JEDAN USPJEŠAN DAN HRVATSKOG PINGIĆA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U VARAŽDINU Dva ženska para do četvrfinala, Andrea Pavlović u osmini finala

Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. ožujak 2020. 00:05

Andrea Pavlović je kao prvoplasirana u kvalifkacijskoj skupini suvereno izborila osminu finala pojedinačne borbe koja je na rasporedu u subotu, ali treći dan natjecanja protekao je i u velikoj borbi naših ženskih parova od kojih su se čak dva probila do četvrtfinala.

Naime, Hana Arapović u paru s Engleskinjom Denise Payet bez borbe je prošla osminu finala budući da se polovica njihovog suparničkog para nije pojavila u dvorani. Portugalka Raquel Martins je nakon ispadanja u pojedinačnom dijelu otišla s EP. Marta Vukelić je zajedno s Mađaricom Feher kreirala iznenađenje svladavši u osmini završnice vrlo dobru kombinaciju koju su činili Ruskinja Tajlakova i Belgijka Lung.

Jako je malo nedostajalo da i Andrea Pavlović s Ukrajinkom Brateyko prođe u osmini finala francuski par Mostafavi i Fort. Tu ostaje velika žal jer bi njihova pobjeda zajamčila jednu medalju Hrvatskoj. Naime, pobjednice tog susreta, na koncu su to bile Francuskinje, u četvrtfinalu su išle na par Vukelić - Feher. Da je bilo međuhrvatskog sučeljavanja, netko bi dakako osvojio medalju već sada, dva dana prije kraja EP.

- Šteta zbog mogućnosti borbe za medalju jer smo u paru igrale stvarno jako dobro, a prvi put smo se uopće našle. Ono jedino čime ne mogu baš biti zadovoljna to je moj nastup u pojedinačnom dijelu, ali nadam se da će dogodine biti bolje - rekla je Marta Vukelić.

U pojedinačnoj zato konkurenciji nastavlja se “marš” Andre Pavlović. Šest mečeva, bez izgubljenog seta. Perfektno! Posljednja u nizu koju je pobijedila hrvatska prvakinja bila je Slovenka Katarina Stražar. Malo prije pojedinačne konkurencije, Andrea Pavlović je igrala i osminu finala u konkurenciji mješovitih parova u kombinaciji s Rumunjom Andrei Putunticom. Njih je ipak zaustavila rumunjska kombinacija Pletea i Diaconu, koji su inače treći nositelji Europskog prvenstva. Konačan je rezultat bio 3:1 za rumunjski par, iako je malo nedostajalo da se i tu zakomplicira situacija. Naime, kod 2:1 u setovima za par Pletea - Diaconu, hrvatsko-rumunjski par je bio samo poen udaljen od poravnanja jer je imao vodstvo čak 10:5, ali nije uspio završiti posao. Slično je bilo i u ženskim parovima u kojima su Pavlović i Ukrajinka Bratejko imale meč lopte, da bi Francuskinje pobijedile realiziravši svoju 4. meč-loptu.

- Znale smo da će biti težak meč jer Francuskinje općenito igraju jako dobro u paru. Imale smo šansu, ali suparnice su odigrale pametnije u tim ključnim trenucima - rekla je na kraju dana Andrea Pavlović.

- Ne bih rekla da mi ispadanje iz igre parova pomaže u pojedinačnoj konkurenciji u smislu omogućavanja većeg mira. Međutim, sada ću se potpuno orijentirati samo na single-mečeve. Znam da me u osmini finala čeka Francuskinja Camille Lutz. Protiv nje sam igrala jako davno, prije 5 godina. Ona je napadač, sigurno će probati igrati agresivno, a ja ću probati nametnuti svoju igru ako je moguće.

Linker
03. svibanj 2024 04:36