Screenshot: YouTube
OD HRVATSKE DO TOKIJA

KAKO NAM JE MIRKO PROMIJENIO ŽIVOT 'Za njega sam riskirao otkaz na poslu...'

Legenda borilačkog sporta Mirko 'Cro Cop' Filipović objavio je danas na svom Facebook profilu kako zbog brojnih ozljeda prekida svoju dugogodišnju borilačku karijeru. Vijest je odjeknula ne samo u Hrvatskoj i u regiji, već u cijelom svijetu...
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. studeni 2015. 18:10

41-godišnji velikan i idol borilačkog svijeta je tijekom dana na Facebooku dobio više od 1000 komentara i poruka podrške i zahvala, i to sa svih strana svijeta. Ovdje donosimo neke od najzanimljivijih.

"Za njega sam riskirao otkaz na poslu, pisao zapisnik i dobio opomenu... HDZ nije htio organizirati doček u Vinkovcima kada je osvojio Grand Prix u Japanu, jer Mirko je bio sjedio u Saboru za SDP... Šljam na kvadrat nije htio organizirati ni doček u Privlaci (selo pokraj Vinkovaca...) pa sam ja ošao sa posla dogovoriti sve oko dočeka , da bi me sutra dočekalo ispitivanje gdje sam bio i šta sam radio. Napravio legendarni zapisnik u HEP-u i jednostavno sve ošlo u ladicu u HEP-u , jer se elite bojale novinara... Pozdrav Mirko i hvala ti za sve što si učinio za Hrvatsku, Cibaliju i Vinkovce... Nadam se da ćeš i navratiti u svoj šor i nešta napraviti oko borilačkih vještina...".

"Fantastičan i atraktivan borac! Ono što je bio Dražen Petrović u kosarci, Mirko je bio u borilačkim vještinama! Hvala Mirku za sve lijepo što nam je pružio u tom sportu i želim mu sve najbolje u životu!".

"Podijelio je lijepih batina, ali je još ljepših i primio".

"I na čiji ću ja sad ulaz u ring plakat? Mirko heart emoticon najbolji si!!"

"Svaka čast majstore na uspješnoj i velikoj karijeri. Takvog borca energičnog, srčanog i upornog nismo imali nikada. Posveti se obitelji Sada I HVALA za promidžbu HRVATSKE po cijelom svijetu..... Volio bi samo oproštajnu borbu kod nas, da ispratimo legendu kako i zaslužuje!!!"

"Nemaš se što kome opravdavat, nama si bio inspiracija, sam sebi najveći kritičar. Hvala ti!"

"Onaj osjećaj kad krene enterance Wild boys i mirko u Arenu uđe. Svaka ti čast legendo. Uvijek bio i ostao Kralj".

"Mirko, zbog tebe sam počeo pratiti i trenirati borilačke sportove. jučer sam imao jak i naporan trening. Kad sam dolazio kuči navečer, sam se pitao...šta mi to uopće treba, jer sam lud ili to volim. Na kraju sam došao do saznanja, da bez toga ne mogu. Fizički i psihički me to ispunjava. Tko to ne razumije, ne razumije. Hvala ti na svemu, što si nam dao, ipak si jedan gospodin i veliki čovijek. Nadam se da ću te imat priliku upoznat. Pozdrav".

Stigli su i pozdravi iz cijelog svijeta, SAD-a, Japana, Australije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije...

"Svaka čast Mirko, veliki si sportista. Tvoje borbe su se u Bosni gledale i čekale nekad i dugo u noć. Uživali smo, odmori se i uživaj u svm životu. Respekt".

"Ostavia si traga po cilom svitu, po tvojim fanovima, po meni pogotovo šteta šta nisan nikad imao priliku stisnuti ruku jednom velikom sportašu, čoviku i mom idolu ka šta si ti. Al nadam se sljedeće lito kad dođen iz Australije da ćes mi bar rukavice potpisat i slikat se! Sretno i brz oporavak ti želim zdravlje i obitelj su najbitniji!".

"Legendo sa Balkana, tebi nije potrebno da se pravdaš. Ti si svoje srce dokazao al' sa povredama se nije šaliti i najveća ludost bi bila otići na meč nespreman ili povrijeđen".

"Hrabri umiru samo jednom, a a kukavice hiljadu puta, a ti si dokazao da si heroj".

"Ne daj se Legendo naša, samo ti nama ozdravi, a i kada se više i ne bi borio, ti si nam dosta dao. Lijep pozdrav iz Njemačke i ako treba kakav lijek ili nešto slično za tvoj oporavak, samo javi! Brz oporavak!".

Drugi u povijesti koji je osvajao naslove u K-1 i MMA-u

Filipović je u kickboxingu ostvario 31 pobjedu i osam poraza, a najveći uspjeh mu je K-1 naslov osvojen 2013. U organizacijama MMA-a je upisao 31 pobjedu i ima 11 izgubljenih mečeva, te dva neodlučena i jedan 'no contest, a 2006. je osvojio PRIDE-ov Grand Prix.

U amaterskom boksu je ostvario 40 pobjeda i pet poraza. Pred svojom publikom 2013. u zagrebačkoj Areni osvojio je K-1 World Grand Prix i tako postao tek drugi čovjek u povijesti koji je osvajao naslove u K-1 i MMA-u. Godinu dana poslije osvajio je IGF pojas prvaka, pobijedivši bivšeg olimpijskog pobjednika u judu Satoshija Ishija.

Linker
07. srpanj 2024 14:00