CROPIX
ČISTA IZMIŠLJOTINA

KAKVA PODVALA IZ SUSJEDSTVA! OTPISAO JE HRVATSKU PRIJE 10 GODINA, A SADA SE VRAĆA U DRESU MAĐARSKE? Ma lupaju gluposti! To su Slovenci pustili priču..

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. veljača 2018. 18:57

Slovenija protiv Mađarske apsolutni je derbi europskog play-offa kvalifikacija za SP, koje će se dogodine igrati u Danskoj i Njemačkoj. Vijest je glasila, “Mađarsku će u tim kvalifikacijama pojačati Laszlo Nagy, Renato Sulić i Momir Ilić, tri asa Veszprema”.

Bolje od svakog komentara govore dvije riječi Momira Ilića, negdašnjeg kapetana Srbije, koji kaže:

- Lupaju gluposti.

I dodaje:

- To su Slovenci pustili priču.

Naš Renato Sulić dodaje se na kolegu:

- Sve je rekao Moša, nemam što za dodati i komentirati, a što bih više uopće...

Nema garancije

I prije godinu dana, kada su dobili mađarsko državljanstvo, razvlačili su ih s istim pitanjem, makar u stvari nije bilo pitanje. Bili su to neki drugi razlozi, koji s tim nemaju nikakve veze. Uostalom, odluka Ljube Vranješa da pomladi sastav, koji nije prošao prvi krug Eura u Varaždinu govori o potpuno drukčijim namjerama novog mađarskog izbornika. Sulić sa 38 i Ilić sa 36 godina sigurno nisu dugoročno rješenje za Mađarsku, koliko god bi im bili od pomoći svojim znanjem i iskustvom. No, ni s njima nema garancije da će Mađarska uspjeti proći Sloveniju u kvalifikacijama za SP.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

I Nagy je rekao dosta

Činjenica koja tome govori u prilog jest odlazak Sulića iz Veszprema nakon devet godina u pravcu Poljske, gdje će nositi dres Wisle. Vranješ su u prvom planu kao tandem pivota Banhidi i Szollosi, a kada su u pitanju lijevi bekovi (Ilić) u reprezentaciji Jamali i Bodo vuku glavne konce.

Inače, ne bi to Mađarima bilo prvi put da posežu za internacionalnom podrškom, budući da su za Mađarsku u prošlosti branili ili igrali Nenad Puljezević, Nikola Eklemović i Milorad Krivokapić...

Laszlo Nagy? Možda samo za kvalifikacije, to nije nerealno, ali samo za kvalifikacije. Mađarski prvi igrač davno je rekao “dosta”, no ako je u pitanju jedna utakmica, zemlji koja mu je dala sve neće reći “ne”. I to bi bilo veliko pojačanje za Mađare uoči Slovenije.

Usput, na pitanje o Hrvatskoj, Euru, Sulić je ostao bez komentara.

Linker
02. svibanj 2024 12:46