Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
KOD NJEGA NEMA SKRIVANJA

'KATASTROFA, NEGDJE SAM GADNO ZEZNUO' HRVATSKA RUKOMETNA LEGENDA NE MOŽE DOĆI SEBI NAKON TUŽNOG OPROŠTAJA 'Igrali smo k’o šlagirane kokoši!'

ZLATKO SARAČEVIĆ Trener Koprivničanki posuo se pepelom nakon što je njegova ekipa odigrala groznu utakmicu protiv Kopenhagena na oproštaju od skupine EHF kupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. veljača 2020. 20:16

Podravka Vegeta nije uspjela pobijediti na oproštaju od skupine EHF kupa, Kopenhagen je bio bolji. Hrvatske prvakinje odigrale su jednu od najslabijih europskih utakmica u posljednje vrijeme (32:29), a s tim se složio i trener Zlatko Saračević.

- Katastrofa. Sve ono što može biti loše mi smo u nedjelju pokazali. Ova ekipa ima karakter pa ga je i pokazala: kad su loše, karakterno su loše sve. Bili smo katastrofalni, bili smo loši, bez energije, bez ideje, bez ičega. Čekale su da netko drugi pobijedi, da publika pobijedi, nemam pojma. Može se dogoditi da igraš loše, ali ovo se ponavlja. I prošle godine je tako bilo - iskren je bio Saračević.

Nema plakanja

Kopenhagenu utakmica u Koprivnici nije značila baš ništa jer je već prije ispao. Ipak, njegove su igračice išle maksimalno, bez ikakve ručne kočnice, na terenu je izgledalo kao da više žele pobjedu.

- Ne smije ekipa nikad manje željeti pobijediti. Dogodi se loš dan, ali da igramo ovako, k’o šlagirane kokoši, to ne može. To je problem. Isprobavao sam sve i koju god da sam stavio, bilo je sve gore. Očito smo pogriješili u pripremi, u pristupu. Negdje sam gadno zeznuo, ali što je tu je. Nema sad plakanja, idemo dalje. Imamo još dvije utakmice u prvenstvu ovaj tjedan, onda možemo dati dva dana odmora, pa kreću pripreme za četvrtfinale.

Je li možda u pitanju pad forme? Niste bili zadovoljni ni igrom nakon Rumunjske kad ste pobijedili?

Danas protiv Sinjanki

- Vidjet ćemo dalje, ovo nije bilo dobro. Jedina razlika bila je to što je Magura slabija ekipa od Kopenhagena, pa smo je pobijedili. Tamo je Risović obranila sve, ovdje su golmanice isto bile dobre, ali nismo bili pravi ni u čemu. Kad pobjeđujemo, sve igraju i dobro igraju, a sad su Stanko i Tsakalou imale ‘blackout’, Milosavljević nije bila ni blizu onoga što može... Gurali smo uporno na pivotkinju sve lopte koje su nam pročitale, i džaba pričati. Na poluvremenu smo rekli da nema guranja na crtu, i onda počnemo utakmicu s dva takva dodavanja...

Podravka Vegeta protiv Thuringera, hrvatski okršaj u Challenge kupu

Rukometašice Podravka Vegete u četvrtfinalu EHF kupa igrat će protiv njemačke ekipe Thuringer, odlučeno je na ždrijebu u Beču.

Podravka Vegeta je kao drugoplasirana ekipa skupine B mogla igrati s prvoplasiranim ekipama iz skupina A (Thuringer), C (Odense) i D (Herning). Na koncu je ždrijeb odlučio da hrvatske prvakinje igraju protiv njemačke ekipe.

Prvu utakmicu Podravka Vegeta će igrati na domaćem terenu 29. veljače ili 1. ožujka, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

"Izvukli smo najtežeg protivnika od tri koja smo mogli dobiti. Međutim, što je tu je. Idemo se spremiti, naša želja je polufinale i napravit ćemo sve da u tom naumu uspijemo," kazao je trener Podravka Vegete Zlatko Saračević.

Njemice nisu nepoznanica koprivničkoj ekipi. Prošle sezone Podravka Vegeta bila je u istoj skupini s Thuringerom u Ligi prvakinja. Podravka je bila bolja u gostima dok je utakmicu kod kuće izgubila. Ove sezone u EHF Kupu Thuringer još ne zna za poraz, a u njemačkom prvenstvu trenutno su šeste.

U Beču je održan i ždrijeb četvrtfinala Challenge kupa u kojem smo imali dva predstavnika - Lokomotivu i ŽRK Bjelovar. Upravo će rukometašice Lokomotive i Bjelovara igrati međusobno.

Prva utakmica je 29. veljače u Zagrebu, a uzvrat je u Bjelovaru 7. ožujka.

PAROVI ČETVRTFINALA EHF KUPA

Kastamonu Belediyesi GSK (Tur) - Siofok KC (Mađ)

CS Gloria Bistrita-Nasaud (Rum) - Herning-Ikast Handbold (Dan)

Handball Club Lada (rus) - Odense Handbold (Dan)

PODRAVKA VEGETA (HRV) - Thuringer HC (Njem)

PAROVI ČETVRTFINALA CHALLENGE KUPA

Aula Alimentos de Valladolid (Špa) - Mecalia Atletico Guardes (Špa)

CS Madeira (Por) - ZRK Naisa Niš (Srb)

JuRo Unirek VZV (Niz) - KH-7 BM. Granollers (Špa)

LOKOMOTIVA (HRV) - ŽRK BJELOVAR (HRV)

Linker
23. travanj 2024 23:36