Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
STRUČNI KUT

KOMENTAR VALTERA MATOŠEVIĆA BIVŠI REPREZENTATIVAC OTKRIO KAKO VIDI NORVEŠKU 'Podsjećaju me na Gorana Ivaniševića i Dansku'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 28. siječanj 2017. 13:56

PIŠE VALTER MATOŠEVIĆ

Nedostajalo je samo malo sreće za veliko slavlje i ulazak u finale. Taktički smo doigrali jako dobro, na određeni način jedino kako smo i mogli protiv Norvežana. Bili smo čvrsti u obrani i strpljivi u napadu.

Imali smo i golmane koji su dali svoj veliki doprinos, osobito Pešić koji nas je u nekoliko navrata gurao naprijed. Nažalost imali su i oni raspoloženog Bergeruda na vratima koji je na kraju ispao heroj utakmice. No, kako se obično kaže to je sport. Izgubili smo od ekipe koja je bila spretnija i sretnija.

Norvežani me podsjećaju na Gorana Ivaniševića u Wimbledonu 2001., na Dance na europskom prvenstvu 1992. i ukoliko bude suđenje u finalu bude nepristrano uvjeren sam da mogu otići do kraja. Već sam rekao da mi se sviđa rukomet koji pokazuju posljednjih godina. Igraju rasterećeno, brzo i siguran sam da Francuzima s njima neće biti lako. Norveška je odlična ekipa, ali nakon 60 minuta mi smo imali loptu za ulazak u finale. Nažalost nismo je iskoristili.


Norway 22-22 Croatia - Penalty 60 minutes

Sada nam preostaje borba za broncu. Važna utakmice koja za nas dolazi u prilično nehumanim uvjetima. Sigurno je da igrači neće spavati nakon utakmice s Norvežanima, a praktično za manje od 24 sata čeka ih ogled sa Slovencima koji su ipak imali dan više za odmor. Bit će teško skupiti snage i koncentracije za ogled za treće mjesto.

Treba naći i motivaciju nakon što ne uđeš u finale osobito na ovakav način kako se to nama desilo, no, bez obzira kako završi ogled sa Slovencima naši su dečki zaslužili da ih dočekamo s pljeskom i ovacijama. Utakmice u skupini donijele su puno oscilacija u našoj igri, ali kada je počela odlučujuća faza digli su se i zaigrali puno bolji rukomet. Imamo razloga za željenje jer bili smo na manje od koraka do finala, ali istodobno Hrvatska je ponovno pokazala da spada u sam vrh. Bez obzira uspijemo li ili ne odnijeti medalju, bilo je ovo za nas vrlo uspješno prvenstvo.

Na kraju želio bih čestitati mom sugrađaninu Željku Tomcu koji je puno toga ugradio u ovu norvešku reprezentaciju.

Linker
06. svibanj 2024 10:08