GORAN SEBELIC Cropix
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

Bišćan nema razloga za dramu, njegov Dinamo je žešći od Čačićevog, ali ako odu ta tri igrača, bit će problema

U perspektivi je sasvim jasno da će Dinamo morati dosta raditi u nadolazećem ljetnom mercatu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. travanj 2023. 21:54

Igor Bišćan više nije “mister 100 posto”. Nakon dvije pobjede, nad Lokomotivom i Slaven Belupom, nije uspio upisati hat-trick, iz Pule se nije uspio vratiti kao pobjednik. Aldo Drosina, stadion koji mu je bio toliko omiljena destinacija i na kojoj je bilježio uspjehe, ovoga puta nije bio mjesto sreće.

Međutim, nema Bišćan razloga za dramatično nezadovoljstvo, nije poražen, njegova momčad ima komfornu prednost, tako da je bod protiv Istre donekle O.K.

Nije slučajno

Analizirati samo igru Dinama bez osvrtanja na Istru bila bi pogrešna startna postavka jer dečki Gonzala Garcije ponovno su, po tko zna koji put, pokazali da znaju svog vratara Majkića okružiti neprobojnim zidinama. Nije slučajno da je Istra momčad koja je nakon Dinama primila najmanje golova u HNL-u. Nije lako probiti taj snažni bedem, pa to nisu uspjeli niti Modri. Najbolju priliku imao je mlađahni Fran Topić, koji je zamijenio Josipa Drmića, iskusnog napadača koji je bio suzdržan, dobro čuvan i nezamjetan. Bila bi to sjajna priča da je trijumf Modrima donio mlađahni napadač, ali ovoga puta se nije dogodilo. Nije bilo neke igre koja je mogla razveseliti tribine, bila je to žestoka taktička borba, jedna od onih koju volimo nazivati šahovska partija. Zato je bilo malo situacija pred oba gola, koja su mogle eventualno završiti pogotkom.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Kad se radi o Dinamu, bez obzira na to što je završilo remijem, mora se naglasiti da ova Bišćanova momčad ipak djeluje žešće i agresivnije nego što je prije njegovog dolaska djelovala ona Ante Čačića. To se vidjelo i u Puli, bilo je mnogo energije kod Zagrepčana, bilo je dosta žestokih startova, dosta nervoze, velike želje... Na licima Modrih se vidjelo koliko im je važno da nastave pobjedničkom stazom. Iako na koncu nisu došli do željena tri boda, sama spoznaja da su još “gladni” i željni pobjedničkog rezultata mora s Bišćanovog lica maknuti smrknutost.

Još se nešto mora izdvojiti... Iako nisu zabili pogodak, iako nisu stvorili puno prilika, Modri su s dosta igrača završavali akcije u šesnaestercu domaćina. Takve prezentacije čekali smo kao gladan kruha u vrijeme bivšeg trenera. Dogodit će se, naravno, i u budućnost da će biti takvih neefikasnih ogleda kao što je bio ovaj u Puli, ali sama postavka napadačke igre govori u prilog tezi da bismo trebali gledati napadački opredijeljeni Dinamo. Onakav kakav žele gledati njegovi navijači. Kad se radi o efikasnosti, trebalo bi biti bolje kad se vrati Bruno Petković.

Problemi na vidiku

Zanimljivo jest da Modri ove sezone u Puli nisu uspjeli postići gol. Jednu utakmicu su izgubili 0:1, subotnja je završila 0:0.

Ipak, u perspektivi je sasvim jasno da će Dinamo morati dosta raditi u nadolazećem ljetnom mercatu. Ovoj momčadi za europske nastupe trebaju pojačanja jer ako odu Livaković, Ivanušec, Josip Šutalo, možda Petković, moglo bi biti dosta problema. To je valjda jasno svima u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 19:59