Gennaro Gattuso

 TOM DUBRAVEC Cropix
SVI MU GLEDAJU U LEĐA

Gattuso je zbog jednog poteza imao status tragičara, a sad je na pragu posebnog rekorda

Hajduk se mučio veći dio susreta, ali i dalje maršira pobjedničkom stazom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. listopad 2024. 11:38

Hajduk je novom pobjedom ostao lider prvenstva. Baš kako smo i najavljivali cijeli tjedan, nema lagane utakmice u SHNL-u. Lokomotiva se pokazala kao ozbiljan protivnik, momčad koja je plijenila kombinatorikom. Istina, Zagrepčane je Hajduk vratio u život rijetko viđenom pogreškom vratara Kalinića, ali momčad Silvija Čabraje još jednom je potvrdila da se radi o kvalitetnoj ekipi velikog potencijala. Doduše, još uvijek i neiskusnoj da bi uspjela uzimati bodove protivniku klasnih pojedinaca poput Hajduka. Momčad uglavnom zgodicima vuče Livaja, ali ovog puta presudio je džoker Sigur.

Gattusova momčad mučila se veći dio susreta, ali kako god, Hajduk i dalje maršira pobjedničkom stazom. Talijanski stručnjak došao je nadomak poravnanja Katalinićeva rekorda s nizom od 12 utakmica bez poraza na ulasku u sezonu. U Varaždinu ide Gattuso na izjednačenje rekorda iz jeseni 1994., a trenutno je s 11 prvenstvenih bez poraza na diobi druge pozicije s Poklepovićem.

Rekordi su, dakako, u sjeni onoga što smo u subotu poslijepodne gledali na Poljudu. Za razliku od Koprivnice, gdje je Hajduk patio prvih 20 minuta, za Lokomotivu su Bijeli usvojili kritiku i početak odigrali na visokoj razini. Međutim, već nakon 15-ak minuta pao je ritam susreta kojeg je Hajduk otvorio po idealnom scenariju. Rakitić i Livaja, asistencija i pogodak ključnih igrača.

image

Ivan Rakitić, Marko Livaja

TOM DUBRAVEC Cropix

Ali, nije bilo dovoljno za miran odlazak na odmor. Hajduk se povukao nakon vodstva, a Lokomotiva pritiskala visokim presingom. Pokušavali su pritom zaprijetiti preko krila Goričana i Vranjkovića, ali ne bi tim putem došli do pogotka da se "danima igralo". Zgoditak im je došao kao pravi "dar s neba", poravnali su praktički iz ničega i utjerali strah u kosti Bijelima.

Nakon pola sata ušao je Hajduk u nervozu iz koje se nekako uspio izvući u finišu prvog dijela, međutim, mučenje s kreativnom dimenzijom nastavilo se i početkom drugog dijela. Lokomotiva je u nastavku pokazala da ima brzinu, ali ne i širinu da bi uspjela napraviti preokret. Pojačali su gosti sredinu, imali više loptu u nogama, ali ipak u momčadi nemaju pojedince koji će lakoćom utakmicu iz "pola šanse" odvesti prema pozitivnom rezultatu. U finišu su prijetili, ali nogomet se igra za golove.

Hajduk je zasluženo slavio, ukupno gledajući Bijeli su stvorili više pravih prigoda. Pritom Gattuso ponovno zaslužuje nekoliko rečenica. Iznenadio je promjenom standardnog vratara Lučića i nakon prvog poluvremena zbog tog je poteza imao status tragičara, jednako kao i sam kapetan Kalinić, te iznimno loši Sanyang. U nastavku se Gattuso iskupio izmjenama koje su donijele pobjedu. Dvojac s klupe, Melnjak i Sigur, potpisao je novu pobjedu i miran put na Kup (srijeda u Ždralovima), pa onda i Varaždin.

Hajduk i dalje ne briljira, ali i dalje pobjeđuje i svi mu gledaju u leđa. Pragmatični Gattuso...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. listopad 2024 11:38