JAKOV PRKIĆ/Cropix
SERIJA POBJEDA

Hajduk juri prema jesenskoj tituli, a tko zna što bi bilo da je Leko imao ključnog igrača Karoglanova uspona

Da, može Hajduk pobjeđivati i bez Livajinih golova. Neće ih se odreći, jasno...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. studeni 2023. 20:26

Ako je netko sumnjao u Karoglana, serija pobjeda sigurno je i skeptike pretvorila u optimiste. Mislav Karoglan zamijenio je Leku prije tri tjedna, a Hajduk od tada niže uspjehe. Vodi Karoglan Bijele prema jesenskoj tituli, svih 12 bodova uzeli su otkada se vratio 41-godišnji stručnjak na klupu. Raspored je pritom saveznik Bijelima, jer nakon Varaždina čekaju ih Istra, Gorica i Lokomotiva, a onda veliki derbi na Maksimiru. Dva gostovanja, jedna poljudska utakmica i odlazak Dinamu, raspored koji nudi priliku da Karoglan ostane na vrhu do zimske stanke.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Protiv Varaždina Bijeli su odigrali kvalitetnu utakmicu, ali osim tri boda ostat će zabilježeno nekoliko detalja. Hajdukovci su iz osmog pokušaja zabili pogodak u prvom poluvremenu HNL dvoboja ove sezone na Poljudu. Rijeka, Slaven Belupo, Istra, Lokomotiva, Dinamo, Osijek i Rudeš ostali su čiste mreže nakon prvih 45 minuta splitskih utakmica, ali sve su Bijeli naplatili Varaždinu.

Uz to, osjetili su kako je slušati pljesak s tribina pri odlasku na odmor, vratila se simbioza s navijačima na splitskom stadionu nakon onih silnih zvižduka s kojima su ispraćeni poslije pobjede nad Rudešom. Zabili su u prvom dijelu, ali zabili su hajdukovci do kraja tri "komada", a da pritom nijedan nije potpisao Livaja.

image

Rokas Pukštas

PAUN PAUNOVIC Cropix

Da, može Hajduk pobjeđivati i bez Livajinih zgoditaka. Neće ih se odreći, jasno, ali bitno je da ima i drugih koji će zabijati zgoditke. Među njima je i Pukštas, ključni igrač Karoglanova rezultatskog uspona. Mladi je Amerikanac riješio dva derbija na početku sezone, zabio za pobjede Dinamu i Rijeci, a potom preselio u liječničku ordinaciju.

Tko zna što bi bilo da je Leko imao Pukštasa koji se na travnjak vratio u posljednjoj utakmici bivšeg trenera, u porazu od Osijeka. Ali, tako to ide u životu i poslovnoj karijeri, sreća je sastavni dio uspjeha. Karoglan ima Pukštasa u formi, ima seriju pobjedu, shodno tome i pozitivnu atmosferu. Hajduk je zasluženi lider, a Karoglan vodi Bijele prema jesenskoj tituli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 23:25