OSCAR DEL POZO Afp
Dražen Antolić
BORBEN, ALI NE I IMPRESIVAN

Luka se nije uspio razmahati, problemi su ostavili traga, ali uoči uzvrata se ipak dogodilo ono najvažnije

U Engleskoj će Bijelima itekako trebati Modrić. Pravi, moćan, razigraniji...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. svibanj 2023. 04:59

Luka Modrić odigrao je dobru utakmicu protiv Manchester Cityja, ali nije to bilo na razini lanjskog madridskog izdanja protiv istog rivala. U velikim utakmicama navikli smo na njegove impresivnije partije.

U vrhunskoj igri dvije sjajne momčad Modrić se natrčao, puno radio, no u netipičnoj predstavi za Real gdje je suparnik daleko više kontrolirao loptu, neke od njegovih najvećih vrlina nisu do kraja došle do izražaja. Na terenu je bio do 87. minute, ali nije se uspio razmahati. Iako je samo u prvom dijelu prevalio 5.28 kilometara, nije imao ni svoju najbolju energiju kakvom pršti kad je u vrhunskoj formi. Čarobni štapić kao da je ostavio u svlačionici... Ozljeda i stanka ostavile su traga. Marca koja olako daje visoke ocjene pa je Rüdigera počastila desetkom za štopanje Haalanda, a Carvajala i Camavingu sa 9,5, njemu je dala šesticu. Po SofaScore je dobio 6,7, a mi bismo mu dali 6,5.

image
JAVIER SORIANO Afp

Nije pucao po golu, ostao je bez nekih lopti u duelima te je dobio jedan od četiri, ali sudjelovao je kod pogotka odigravši dvostruko proigravanje s Camavingom koji je potom osvojio teren i našao Viniciusa. Borio se, bacao u blok, otklanjao opasnosti, ovaj je put jednako čistio koliko je gradio, međutim u šut De Bruyneu kod gola za 1:1 nije stigao na vrijeme. Prije toga dopustili su da Belgijac sam dođe u zonu udarca.

No, Modrić je bio prilično siguran u pasu, imao je gotovo 94 posto točnih dodavanja, a kao i ostalima iz veznog reda Reala nije mu bilo lako igrati jer brojčano su bili inferiorni u tom dijelu terena u odnosu na City. Osim toga, Guardiola je izgradio stroj koji funkcionira "zavezanih očiju" i treba biti na iznimnoj razini da im se izađe iz žrvnja. Najvažnije da je mišić izdržao jer u Engleskoj će Bijelima itekako trebati Modrić. Pravi, moćan, razigraniji, bolji nego u prvoj utakmici na Bernabeu.

Linker
30. travanj 2024 10:34