Damir Mišković

 DAMIR SKOMRLJ/CROPIX
DANTEOV ‘PAKAO‘

Mišković je napravio gadnu pogrešku, Armada nikad destruktivnija, a novi lider Rijeke mora se smiriti

Riječki igrački korpus ove je utakmice igrao i za trenera Đalovića
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 04. rujan 2024. 06:35

Previše je toga već i izrečeno, i ispisano, ali valja konstatirati: tajming (pa vjerojatno i razlozi!) Sopićeva otkaza doista su "kriminalni", ali ako nakon svega što nema prilike za popravak treba podvući zaključak, on je jasan: Radomir Đalović zaslužuje šansu!

Neki dan je kolega Puljić iz SN u emisiji Sportsko jutro, koja se emitira na Sportskoj televiziji, potegao temu u stilu koliko će Đalović imati vremena dokazati da je kadar ostati trajno riječko rješenje. Odgovor se, pritom, nudio sam od sebe: zima je minimum. Razlog je vrlo jasan: čovjek je dokazao vjernost riječkome gazdi u više navrata, a onda, kada su mu u najgore vrijeme, dali momčad u ruke, Đalović je protiv Osijeka na Opusu, pa Dinama na Rujevici, dokazao da može. Europa?

Istina, blamaža će i njemu stajati u CV-u, i on ju potpisuje, ali ako je Europa bila imperativ, onda je gazda trebao povući druga rješenja. I to - bitno ranije. Konačno, oko ove Rijeke postoji niz pitanja koje traže odgovor: Armada u njegovoj eri nikad nije bila ovako nihilistički i destruktivno raspoložena, a na nju se, pak, nadovezala i simpatizerska gomilica, revoltirana nizom odluka, pa i poskupljenjem karata, što je dovelo do toga da u nedjelju na tribine dođe, izuzev Boysa, oko pet tisuća navijača. Nikad manje. Ako brojka krene rasti - to će biti djelo Đalovića i igrača. Ovoga puta, čak i Damir Mišković nakon serije dobrih i odličnih odluka u povijesti, sada mora pojesti - g....

image

Radomir Đalović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Riječki igrački korpus, realno, ove je utakmice igrao i za Đalovića. Koji se, apsolutno, mora naučiti kako se smiriti, jer sada je lider, a na back-vokal, mora naći dodatne taktičke varijante, ali ujedno, u danima koji slijede dobit će i niz pojačanja, iz redova onih koji su tijekom "mercata" gledali preko Kvarnera, ali su na kraju tamo i ostali. Marco Pašalić, Galešić, Radeljić, Hodža, Selahi... ostaju (barem) do zime, a njihov "mentalni reset", ovoj Rijeci trebali bi donijeti instant-pojačanje.

Đalović i ekipa, povrh svega, pokazali su da Dinamo nije nepobjediv i da HNL ipak neće biti olaka šetnica za "modre" trupe. Pokazali su da nakon Ljubljane nisu odustali, i da imaju želju kleknuti i odraditi svoju pokoru. Gledajući cijeli "slučaj Rijeka" kronološki, još od kraja prošle sezone do danas, uz saznanja koja imamo, jasno je da mora odraditi kaznu. I stati iza Đalovića, kada je već izabrala. Za sve ostalo, niti Dante ne bi imao dovoljno krugova "nogometnog pakla".

Linker
05. rujan 2024 10:35