GORAN MEHKEK Cropix
STVORILA SE FAMA

Modri su ‘opalili pljusku‘ sveznajućoj ‘ulici‘, Dinamo je prevelik klub da bi sebi dopustio jednu stvar

Kad igra prvi protiv zadnjeg, onda se obično i očekuje ovakva dominacija i sličan rezultat
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. svibanj 2023. 19:22

Prvom pobjedom u ovoj kalendarskoj godini protiv Šibenika, Dinamovi su nogometaši naplatili dva bolna 1:2 poraza (prvenstvo i Kup) doživljena pod Šubićevcem. Ni jedne jedine sekunde u Maksimiru nije bilo nimalo dvoumica u kojem će smjeru otići ova utakmica, od samoga su početka Dinamovi nogometaši pokazali suparniku da neće biti nikakvog popusta i da su bodove spasa došli tražiti u pogrešni grad...

Uostalom, zašto bi popusta i bilo? Stvorila se, istina, uoči utakmice nekakva fama da Plavi neće igrati punom snagom protiv Šibenika, da će trener Igor Bišćan ponuditi "šareni" sastav, teorije zavjere zaplivale su medijskim prostorom. No, maksimirskih je 90 minuta opet "opalilo pljusku" sveznajućoj ulici i semafor je na kraju pokazao uvjerljivu 4:0 pobjedu novoga prvaka, Šibenik je prošao kao i nedavno Slaven Belupo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kad igra prvi protiv zadnjeg, onda se obično i očekuje ovakva dominacija i sličan rezultat. Pa iako Plavi nisu briljirali u prvom dijelu i teško su, kroz zgusnutu formaciju gostiju, pronalazili stazu do suparničkog 16-erca, nakon pola sata taj je defenzivni zid bio probijen i onda je sve bilo kudikamo lakše. Razigrali su se i rastrčali Plavi u nastavku, bome su se i nazabijali, pa se Šibenik pune mreže vratio kući, sa crnim mislima u svezi ostanka u ligi.

Dinamo nikad nije brinuo tuđe brige, tako se ni sad nije bavio nezavidnom situacijom u kojoj je Šibenik. Dinamo je preveliki klub da bi si dopustio bilo kakvo kalkuliranje, ima, k tome, i previše vlastitih upitnika u svezi momčadi za novu sezonu. Dao je Bišćan stoga priliku vrataru Nevistiću, Livaković je bio na klupi, opet je starter bio nadareni junior Topić, ušao je i Rukavina, a pomalo zaboravljeni Bočkaj zatresao je šibensku mrežu i sa zapada se opet čulo "Pero, Pero"...

image
GORAN MEHKEK Cropix

Slično će biti i u preostala dva kola, Bišćan se želi uvjeriti na koga može računati za novu sezonu, a tko je možda za otpis. I to kombiniranje sastava neće imati baš nikakve veze sa suparnicima koji će se sučeliti Plavima (Rijeka na Rujevici i Gorica u Maksimiru), nego je normalna strategija Dinamova trenera u situaciji kad je naslov prvaka već osvojen, ali postoje otvorena igračka pitanja u svlačionici, koju novi trener zapravo još uvijek upoznaje.

Šibenik je u nedjelju izgledao kao da je odavno izborio ostanak u ligi i došao je odigrati nekakvu revijalnu utakmicu. Ni žara, ni borbe, ni agresije, ni ozbiljnijeg prekršaja, ni žutog kartona! Samo su pet prekršaja napravili gosti, a tako se ne može igrati u Zagrebu protiv Dinama, ma tako momčad koja se bori za ostanak ne može nigdje igrati! Logično je stoga postaviti upit prati li momčad svoga trenera Čanadija, te diše li šibenska svlačionica jednim plućima, ili je mnogima svejedno kako će sve završiti? Desetak je "funcuta" s južne tribine u očaju pred kraj utakmice skandiralo "Kup je naš", uz njih su stali i Bad Blue Boysi skandiranjem "Kup je vaš", no ovakvim pristupom i igrom, šanse su im protiv Hajduka u finalu Kupa mizerne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 14:44