Ante Čizmić/Cropix
Dražen Antolić
POBJEDA BEZ ČAROLIJE

Modrić je otplesao tango, ali Dalićevi zahtjevi nisu ispunjeni do kraja. Ostaje jako važan zadatak

Jednom smo već prerano pomislili da je kraj i to se nipošto ne smije ponoviti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. studeni 2023. 12:57

Dan kad se za Hrvate mrak pretvara u sunce, nakon Vukovara obilježen je i u Rigi, Vatreni su obavili posao i matirali Latviju, a iz Erevana su stigle drage vijesti o remiju Armenije i Walesa pa je kozmos ponovno u ravnoteži. Armencima pišemo zahvale, ali oni su svoje limite dosegli, Hrvatskoj u utorak trebaju tri boda i Njemačka je naša.

"Baš je dobro vidjeti te opet", zapjevali su navijači izabranicima Zlatka Dalića kad su i došli na bis. Sjajno je vidjeti ponovno da je Hrvatska na pobjedničkom kursu, koliko je god to za utakmicu s ekipom kao što je Latvija normalno.

Više smo strepjeli zbog zbivanja u Erevanu nego u Rigi, a rani gol Lovre Majera već u sedmoj minuti te potvrda Andreja Kramarića u 16. minuti rekli su da senzacije neće biti. Iz Rige ćemo pamtiti štošta, ali Latviju smo već zaboraviti jer sad je jedino bitno da na kraju skupine Hrvatska bude dovoljno angažirana i ozbiljna, s dostatnom energijom, jer još nije gotovo. Armenija je bezbrižna, no treba je dobiti.

Iako ćemo i s ta tri boda mirne duše kazati da Hrvatska nikad nije morala manje napraviti kako bi se dočepala velikog natjecanja, i nećemo izbrisati poruke iz poraza. Jednom smo već prerano mislili da je kraj i to se nipošto ne smije ponoviti.

Kramarić je golom još jednom potvrdio da mu je pozicija drugog napadača urezan pod kožu

Dalić se na stadionu Skonto odlučio za poprilično iskusnu formaciju koja nije ispunila sve njegove zahtjeve, ali najvažnije je da su golovi zabijani po željama. Čak je petnaestak minuta u prvom dijelu igrao s trojicom stopera u rasporedu 3-5-2, miksao je i tražio još više akcija po bokovima, no to ostaje zadatak za budućnost...

S Turskom i Walesom Hrvatska nije imala ništa, ni igre, ni energije, ni koncentracije, Latvija je slabija ekipa i lakše ju je bilo "pripitomiti", koliko je god izašla na teren s višom motivacije, ali kad Modrić i Brozović zagospodare sredinom, i akcije koje su improvizacija ponekad djeluju kao podmazane.

Modrić je ponovno plesao tango u hrvatskom dresu, na "razigranom" i rupičastom travnjaku njegove korake nitko od domaćina nije mogao pratiti, a Brozović, čiji učinak Hrvatska zaziva, odigrao je također vrlo dobru utakmicu. Kramarić je golom još jednom potvrdio da mu je pozicija drugog napadača urezan pod kožu, kad igra s Budimirom zabija gotovo redovito. Četvrti as bio je Lovro Majer, autor prvog i dodavač za drugi pogodak, čovjek odluke. Šutalo i Erlić opet su bili izvrsni kao dvojac na stoperima. Šteta što nije zabio i Marco Pašalić na debiju.

Nije to bila nogometna čarolija, ali jest dobar posao u Rigi. Jako dobar.

Linker
02. svibanj 2024 20:56