Slavlje igrača Hajduka

 Ante Čizmić/Cropix
Dražen Antolić
SVE ILI NIŠTA ZA BIJELE

Modrićevska dodavanja s Michelinovim zvjezdicama: Sad je jasno kakvog majstora ima Hajduk

Ako je Mislav Karoglan tijekom tjedna buncao zbog temperature, sad će mirno spavati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. veljača 2024. 21:00

Pobjedu Hajduka nad Slavenom Belupom kao da je cijela Hrvatska očekivala, pa ni Poljud nije pao u euforiju, ali potez starog majstora Nikole Kalinića u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i tri posluživanja Emira Sahitija iz restorana s tri Michelinove zvjezdice oduševili su sladokusce.

Hajduk je navijačima ovaj put servirao gozbu pogodaka, u čemu mu je asistirao i očajni Slaven Belupo. Bijeli su pokazali da mogu dobiti i bez Marka Livaje, makar za to morali imati neočekivanog heroja. Kad je Kalinić izašao iz mirovine i potpisao za jedan euro plaće, servirana je najava kako želi biti upisan u šampionske anale, a ne da će na tom putu rješavati utakmice. Međutim, Kale je klasa, a u HNL tempu njegov golgeterski gard i instinkt i dalje jako puno vrijede. Ni iz čega, briljantnim volejem, donio je ključno vodstvo riješivši momčad i trenera svih briga.

image

Nikola Kalinić

Ante Čizmić/Cropix

Iako je zabio tek u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a Bijeli prije toga nisu imali puno izrađenih šansi, Hajduk je bio bolji u svim elementima igre, osim što je manjkao završni pas uslijed pretjeranog forsiranja sredine, gdje su ih Koprivničani dočekivali s većinom snaga.

Slaven Belupo bio je spor u reakcijama, trom, neprecizan u dodavanjima, izgledao je na travnjaku kao ekipa koja nije iz istog ranga natjecanje, a koliko je god Hajduk bio nedorečen, prevladavao je dojam da je samo pitanje kad će zabiti. Gosti nisu pokazali ništa, organizirano i sa smislom praktično nisu došli do kaznenog prostora, pa tako gotovo do kraja i prvih prijetnji kod minusa od četiri gola.

Od nadoknade prvog dijela do 4:0, Hajduk je bio momčad kakva mora biti želi li osvojiti titulu

Mislav Karoglan riješio se temperature i noćne more sa starta sezone. Ako je tijekom tjedna i buncao, sada će mirno spavati, pogotovo kad pogleda raspored jer sljedeće je gostovanje kod Rudeša. Hajduk je u fazi prvenstva kad će požeti sve ili mu pobjede poput ove ništa neće vrijediti.

image

Emir Sahiti

Ante Čizmić/Cropix

Josip Brekalo zabio je prvi gol u bijelom dresu iz jedinog udarca u okvir vrata, nakon prodora i “zlatnog pladnja” Sahitija, koji se razmahao u drugom dijelu kad su se Farmaceuti otvorili i stradali. Brekalo je opet akcije više gurao u sredinu nego po boku, pa je lijeva strana skromno radila, ali ovaj put nije trebalo više. Kalik je “preorao” teren i zabio, Krovinović bio rastrčan. Šlag za Poljudu prvijenac je Filipa Čuića za 4:0 i dječačko slavlje nakon Sahitijeva modrićevskog pasa trivelom.

Od nadoknade prvog dijela do 4:0 Hajduk je bio momčad kakva mora biti želi li titulu. Glavno je pitanje koliko to može ponavljati, pogotovo protiv jačih rivala.

Linker
27. travanj 2024 07:35