DAMIR KRAJAC Cropix
Davorin Olivari
MODRI SU GLADNI USPJEHA

Rijeka je igrala ziheraški, a tako se ne postaje šampion. Ne vidimo tko sada može zaustaviti Jakirovićev Dinamo

Ovaj Dinamo zaista je junačka družina, sjajna borbena formacija, koja nikako neće položiti oružje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. veljača 2024. 08:42

Možda je u nedjelju Fran Brodić ispričao svoju najljepšu nogometnu priču u dosadašnjoj karijeri. Zabio je pogodak iz jedanaesterca, mirno i staloženo poput nekog “kulera”, kao da ih je pogodio stotinu takvih. Možda je to bio pogodak koji ćemo na kraju pamtiti kao onaj koji je Dinamu donio naslov prvaka.

Ovaj Jakirovićev Dinamo zaista je junačka družina, sjajna borbena formacija, koja nikako neće položiti oružje, koja se bori i kad izgleda da su bitke izgubljene. U stilu modrog slogana “nema predaje”.

Nakon iscrpljujuće utakmice s Betisom, nakon ogromnog gubitka energije, Modri su pronašli snage da u velikom derbiju sruše lidera HNL-a. I zaslužili su tu pobjedu puno prije te pete minute sudačke nadoknade. Dva puta je sjajne prilike zapucao Petković, po jednom Kaneko i Ademi, volej Baturine za koji centimetar je promašio cilj...

image

Fran Brodić

DAMIR KRAJAC Cropix

Modri su jednostavno bili bolji, aktualni prvaci su pokazali da su pravi prvaci, momčad koja ne želi potonuti. I kad ih svi otpisuju, evo njih opet. I da, čini nam se da je upravo Dinamo nakon ove dramatične pobjede u samoj završnici derbija postao glavni kandidat za naslov prvaka. Ne vidimo da bi sad nakon ovih ogromnih trijumfa protiv Betisa i Rijeke više itko mogao zaustaviti Jakirovićevo društvo.

Naravno, možete kazati da je to presmiona tvrdnja, ali hrabri na kraju uvijek pobjeđuju. A Dinamo je hrabar, motiviran, već uistinu jako dugo ovu momčad nismo vidjeli tako gladnu uspjeha. U Maksimiru vlada pozitivna vibra, stvari se slažu na najbolji mogući način i izgleda da sve dolazi na svoje. Trebalo je neko vrijeme, ali stiglo je.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

Krenulo je i trenera Sergeja Jakirovića, čovjeka kojeg su mnogi već vidjeli na izlaznim stepenicama. Sad je Profa ušao u lift koji juri prema vrhu nebodera, nezaustavljivo. Rekli bismo, sad je stvarno postao Profesor.

Rijeka je, pak, igrala “zicer-igru”. Tako se ne postaje šampion. Njihova igra prema naprijed nije postojala, osim jedne šanse Marića gotovo da i nisu ozbiljno ugrozili gol Dinama. Momčad koja je tako dobro dosad odigrala proljetni dio sezone u Maksimiru nije bila hrabra. Nije znala iskoristiti Dinamov umor nakon Betisa. Umjesto da proba napasti, stisnuti Dinamo, Nevera s Kvarnera je čekala u zavjetrini. Igrala je na bod, nije iskoristila svoju ogromnu šansu da nokautira Modre i da pobjegne na vrhu ljestvice, a dinamovce vjerojatno izbaci iz igre za naslov. U najvažnijem trenutku nije znala napraviti veliki korak. Ali, valjda je to razlika onih koji uzastopno osvajaju naslove poput Dinama i onih kojima se to samo ponekad dogodi.

Nedjelja je bila još jedan veliki dan u Maksimiru, koji je najavio još dosta velikih, na sva tri fronta. Svaka čast Jakiroviću i “plavim lavovima”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 06:00